Mit tegyek ha feltörték a facebook fiókomat?
Az történt, hogy feltörték a facebook fiókomat. Aki feltörte azonnal megváltoztatta a nevem és illegális iszlám tartalmakat kezdett feltölteni (ezt az ismerőseimtől tudom.)
Aztán ezért azonnal blokkolta a facebook.
Próbáltam visszaállíttatni a fiókomat, ezért a facebook egy képet kért a személyi igazolványomról amit el is küldtem. Azt írták, hogy nem tudnak segíteni, mert az igazolványon szereplő név nem egyezik meg a facebook névvel. Nyilván így van hiszen a tolvaj nevet változtatott.
Innen nem tudok tovább lépni. Patt helyzetben érzem magam. Mit tegyek?
Nem az új fiók regisztrálásával van a problémája. Tudja, hogy kell regisztrál új fiókot. Leírta, hogy mi a gondja.
A kérdező kommentje:
"Az a baj, hogy 2 céges oldal, egy többezer fős facebook csoportés rengeteg év munkája mehet a kukába ha nem sikerül visszaállítani... Nem hiszem el, hogy nincs erre valami megoldás".
Hajdú Péternek is közösségi oldalát. Csak azért említem mert gondolom, hogy nagyon sok ismeretségi köre van mégse tudta visszakapni 140ezer Ft. fizetés nélkül. [link]
13# November végén pedig Klimo Krisztián fiókját törték fel, még a kétlépcsős mellet is, kitudják játszani a kétlépcsőst, igaz nehezebb, de feltudják törni azt is, de azóta visszatudta szerezni.
Krisztián írása: "Borzalmas belegondolni, hogy gyakorlatilag a fél életünk bármikor eltűnhet és szinte tehetetlenek vagyunk! Velem megtörtént 🙁 és remélem, veled ez nem történik meg sohasem.
2022. november 29-én kedden 18 óra 4 perckor feltörték az Google fiókomat és ezzel hozzáfértek mindenhez is... de a jogosulatlan behatolás után 9 nappal december 8-án csütörtökön hajnal 0 óra 35 perckor szerencsésen visszaszereztem a fiókomat 🙂
Én szinte biztos voltam eddig magamban, hogy ha mindenhol be van kapcsolva minden akkor gyakorlatilag teljesen (na jó 98%-ban :)) biztonságban tudhatom a fiókjaimat. DE NEM 🙁 Random generált jelszavakat használok (18 karakter, kisbetű, nagybetű, írásjelek), minden fiókhoz más jelszót, egyedi biztonsági e-mail fiókot, helyreállítási telefonszámot, kétfaktoros hitelesítést, hitelesítő alkalmazást, biztonsági hardverkulcsot, ujjlenyomat-azonosítót, arcfelismerést, retinaszkennelést meg minden anyám kínját de úgy látszik még mindig nem elég 🙂 Nem kívánom senkinek, de hamarosan egy videóban elmondom, hogy is történt és hogyan oldódott meg!""
""Hello! Szerinted nem volt bekapcsolva nekem? 🙂 DE 🙂 Fentebb felsoroltam, hogy mi minden volt aktivizálva a védelmem érdekében 😊 A belépés után a legelső mozdulat az volt neki(k), hogy kikapcsolták a 2 lépcsős beléptetést a fiókomban és új biztonsági kódokat generáltak 🙂""
ezt is Krisztián válaszolta a kommentelőnek, ha nagyon akarják feltörik úgy is, úgy is 2FA ki lehet játszani, igaz nehezen, de így kitudják, ha nagyon akarják..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!