Hogyan léphetek a Facebook fiókomat feltörték és nem tudom, hogy ebbe a helyzetben mit tegyek a többit lent leírom mit tegyek?
Pár nappal ezelőtt feltörték a Facebook fiókomat és megváltoztatták az email címen is mivel a facebook nem tud az én email címem re új jelszóts értesítést küldeni.
Sehogy se tud már vissza kapni? Az illető máig használja a facebookomat és az ismerőseim hiába jelentik a facebook egy olyan üzenetet küld, hogy úgy döntöttek nem távolítsák el a fiókot!
Először is tisztázzuk, kizárt dolog, hogy feltörték a fiókod. Vagy ugyan azt az e-mail-jelszó párost használtad mint egy kétes oldalon, ahonnan kiszivárgott a jelszavad, azzal megpróbáltak belépni és sikerrel jártak, vagy te magad adtad meg valakinek, akárkinek, aki továbbadta vagy ő maga csinálta, akár más szolgáltatáshoz, de bepróbálkozott és sikerrel járt, mert ugyan azt a jelszót használtad. Ez innentől a te hibád.
Visszaszerezni nem tudod, újra kell regisztrálni. Bár az eléggé aggályos, hogy meg lehet változtatni úgy az e-mail címet, hogy nem küld a régi címre megerősítést, de ezzel nem lehet mit kezdeni. Új fiókot kell regisztrálni, az ismerőseid meg töröljék ki a másikat, majd te jelentsd, hogy visszaél a neveddel, képeiddel, stb. és igazold magad egy okmánnyal, akkor majd törlik.
Szerintem itt nem feltörés történt, hanem szimplán csak annyi a történet, hogy megszerezhették esetleg külföldről a te FB fiókod jelszavát és lehet nem is kell úgy nagyon ijedezned, mert szerintem az ilyeneket úgysem érdekli, hogy te ki vagy és hogy kik az ismerőseid.
Az ilyeneknek nem tervük az, hogy trollkodjanak a te fiókodban, hanem csak megszerezték a fiókod és ellened úgysincs semmi komoly tudatos hátsó szándékuk, hogy pl. Téged lejárassanak az ismerőseid előtt.
Az ilyenek külföldi szervezetek és nagyon sok felhasználó fiókjába, amibe csak tudtak beférkőztek és mentek is tovább. Úgyhogy nem kell úgy nagyon ijedezned, mert ezeket úgysem érdekli, hogy te ki vagy és kik az ismerőseid stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!