Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Vajon feltörték a facebook...

Vajon feltörték a facebook fiókomat?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden és érthetően.

Szóval a minap Google Chromon felmentem a facebook fiókomra (mindig ebből a böngészőből megyek fel) és láttam hogy kijelentkeztetett valamiért.

Megnéztem magán az alkalmazáson mert attól függetlenül ott is be vagyok lépve.

Ott belépve maradtam és megnéztem hogy helyileg beléptek e valahol máshol a fiókomba.

Pont 2 órával a kijelentkeztetés előtt elvileg valaki egy nagyon messze helyen az én városomtól használta.

A fura csak az az egészben hogy kiléptetni csak akkor szokott a facebook ha meg is változtatják a jelszót és automatikusan kidob mindenhonnan.

De az alkalmazásban illetve a messengerben is benne maradtam tehát nem változott meg a jelszó, akkor miért csak a böngészőből dobott ki?

A másik pedig az ami talán a legfontosabb hogy nekem be van kapcsolva a kétfaktoros belépés ami azt jelenti ha bárki ki is találná a jelszavam akkor sem tudna belépni mert ha egy másik eszközön akarnak belépni akkor én kapok sms-ben egy kódot és csak azt beírva enged be. A kódot pedig nemtudhatta meg mert ugye a telen nálam volt és nem kaptam sms-t.

Sőt most az új rendszer szerint úgy vettem észre hogy még sms-t sem küldenek rögtön hanem kapok egy értesítést facebook-on hogy egy másik eszközről be akartak jelentkezni és kiválaszthatom hogy én voltam e vagy nem és csak akkor enged be.

De ilyen figyelmeztetást sem kaptam.

Pedig rögtön megváltoztattam a ezután a jelszavam és mikor újra beléptem a Chrome-on ahonnan kidobott az alkalmazásban láttam hogy akkor megkérdezte hogy én vagyok e azon a böngészőn.

Szóval mi lehetett ez a furcsa véletlen hogy pont akkor dob ki a böngésző mikor elvileg Győrben valaki bejelentkezett?

Instán szokott ilyen lenni hogy nem jó a helyadat és olyan van hogy Miskolcon jelentkezett be de arról mindig tudom hogy hhülyeség mert ott van a saját telefontipusom.

Ezen sem aggódnék mert facebookon is tapasztaltam már ilyet.

Csak furcsa hogy pont akkor jelentkeztettett ki a böngésző.

Illetve a telefontipusnál is az volt hogy ott volt a sajátom(Huawei), a Győr mellett meg csak annyi hogy android.

Tudom hogy a Huawei is android, de Instán ha ilyen van szó szeint megegyezik a telefontipus még azzon belül is hogy Huawei.

Remélem alaki tud ezek alapján segíteni és érthetően írtam le.

Próbálom magam nyugtatni mert vannak olyan dolgok amiiket nem szeretnék hogy napvilágra kerüljenek.

Elvileg egy átlag ember ilyen biztonság mellett nem törheti fel de zavar ez a furcsa egybeesés.

2021. ápr. 15. 17:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező nem hinném, hogy feltörték a facebookodat.

Ha a facebook feltörés tényleg egyszerű lenne, akkor ilyen erővel minden random ember beléphetne mindenki facebookjába.

2021. ápr. 15. 18:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen ez tény, de azért elő-elő fordul.

Láttam már pár ismerősömnél.

2021. ápr. 15. 18:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, néha előfordulhat, mert pár ismerősömnél én is tapasztaltam, de hogyha tényleg könnyű lenne facebookot törni, abból elég csúnya hatalom visszaélés lenne.

Úgyhogy azért szerencse, hogy, ehhez nem sok ember ért és nem is sokan foglalkoznak ilyennel.

Legelső válaszoló voltam.

2021. ápr. 16. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!