Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A szolgáltató kábelmodemjére...

A szolgáltató kábelmodemjére köthetek egyszerre több routert is? Ezek egymástól függetlenül működhetnek?

Figyelt kérdés
Vidanet arris d8c7. Van több hálózati csatlakozó rajt. Meg tud hajtani egyszerre több routert is? Nem egymás után, hanem külön-külön.
2022. dec. 12. 15:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mobilnetem csak 4GB van.
2022. dec. 12. 18:52
 12/15 P.O.C. ***** válasza:

Először is nem tudom mik a pontos beállítások, de a modem és a TP-link ugyan azon az ip címen van 192.168.0.1, ez így nem maradhat mert ütközés van. A TP Linket állítsd át pl 192.168.0.2 -re (network>lan) az operation mód meg legyen Access Point. Ez ha minden igaz a DHCP szervert is kapcsolja, ha nem azt is kapcsold ki. DHCP menü értelem szerűen. És utána a TP linknek csal a LAN portjait használhatod, a WAN -t nem.

Az Asus router alap IP címe 192.168.1.1 ez így működik router módba Dynamic ip beállítással, csak sajnos így dupla címfordítás lesz, ami megnehezítheti egyes netes szolgálatások használatát pl ha Online szervert csinálsz. Egységesebb lenne ha a router funkciót a címfordítást csak a modem látná el, és a Asus -t is Access pontiként használnád.

Az Arris modemen mi a DHCP tartomány? Mert lehet azt is meg kell változtatni nehogy címeket osszon rá a TP Link router IP címére újabb ütközést ip cím ütközést kockáztatván.

2022. dec. 12. 19:23
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így fogom megcsinálni. A modem 192.168.100.1 címen van. Az Arris modemen semmit sem tudok állítani, a szolgáltató mindent letiltott, egyedül a wifi hálózatait tudom állítani, kikapcsolni.
2022. dec. 12. 20:43
 14/15 anonim ***** válasza:
nem, csak egy címet ad a szolgáltató
2022. dec. 13. 08:21
 15/15 A kérdező kommentje:

Sikerült köszi. A tp-linknek átállítottam az ip címét, aztán van acces point üzemmódja, az kikapcsolja a dhcp -t is. Az asus dhcp tartományát magasabbra vettem, hogy a tp-link ne legyen benne, de lehet rosszul értelmezem, de mintha a dhcp tartományon belül is felismerné a statikus címeket.

Jónak tűnik.

2022. dec. 17. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!