Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A szolgáltató kábelmodemjére...

A szolgáltató kábelmodemjére köthetek egyszerre több routert is? Ezek egymástól függetlenül működhetnek?

Figyelt kérdés
Vidanet arris d8c7. Van több hálózati csatlakozó rajt. Meg tud hajtani egyszerre több routert is? Nem egymás után, hanem külön-külön.
2022. dec. 12. 15:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szvsz ha a modemre lanon keresztül több egymástól független gépet csatlakoztatva mindegyiken van net, akkor igen.
2022. dec. 12. 15:22
 2/15 anonim ***** válasza:
Igen, de minek? Dupla NAT nem jó dolog.
2022. dec. 12. 15:33
 3/15 P.O.C. ***** válasza:

Attól függ mi az elképzelésed?

Minden routernek külön internetes címe legyen, és mindegyiken jöjjön az előfizetett sávszélesség egyszerre, de egymástól függetlenül?

Nem! Ez nem így működik.

Access Point módba viszont ráköthetsz gyakorlatilag akármennyi routert, mert ha elfogyna a 4 switch -el tovább oszthatod a portjait.

Tehát kérdés, mit akarsz ezzel elérni?

2022. dec. 12. 15:42
 4/15 A kérdező kommentje:

Van egy távolabbi helység ahol már gyenge a wifi. Utp kábelt már húztam oda.

Úgy vettem észre, ha pl. rákötök egy routert, a másik portra meg egy munkaállomást akkor az utóbbin nincs net. Amúgy a routert bármelyikbe dugom működik.Így mondjuk nem is értem mi értelme négy ethernet csatlakozónak a kábelmodemen.

Gondolom akkor az első routerből tudnék tovább menni.

2022. dec. 12. 16:00
 5/15 P.O.C. ***** válasza:

Pontosan nem ismerem ezt a típust, de valószínűleg eredetileg ez egy modemmel kombinált router volt gyárilag, csak a szolgáltató letiltott róla ezt azt, visszabutította.

Először is azt kéne kideríteni, hogy jelenleg csak modemként működik-e a szolgáltató eszköze vagy routerként. Elérhető-e a webes beállítófelülete vagy sem.

2022. dec. 12. 16:11
 6/15 A kérdező kommentje:

Végül is a modem pontosan tg2482.

Elérhető webes felület, de a beállításoknál az advanced fülhöz napi jelszót kér. Max a wifijét tudom kikapcsolni, ezt már régebben ki is kapcsoltam. Szerintem ezen én nem tudok így semmit állítani.

2022. dec. 12. 16:50
 7/15 P.O.C. ***** válasza:

Akkor meg nem csak egy mezei router hanem Home Gateway. Modem, router, Wi-Fi AP egyben, kezeli az IP telefont és az IP TV -t, stb.

Tehát nem ennek a beállításit kell nyomkodni, hanem a Wi-Fi routerét.

Pontosan milyen Wi-Fi routert akarsz rákötni?

2022. dec. 12. 17:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Namost... ha a szolgáltató eszközén van 4 port és mind a négy működik, akkor az eszköz router módban van. Ilyenkor az ethernet kábel másik végére nem router kell, csak egy switch és meg van oldva. Vagy, ha a távoli végponton wifi is kell, akkor egy access point. Ha routert kötsz rá, akkor dupla NAT alatt leszel, ami nem jó ötlet. Routerből is lehet access point, csak akkor a router LAN portjába kell a kábelt dugni a routeren meg letiltani a DHCP-t.

Ha viszont a szolgáltató eszköze bridge módban van, akkor a 4 portból csak az egyiken lesz net, ilyenkor router kell és majd az osztja szét a netet.

2022. dec. 12. 17:40
 9/15 A kérdező kommentje:

A távoli helyen gyors wifire lenne szükség. Meg ahol a kábel modem van ott is.

Én úgy látom működik ezen a modemen mindegyik port, de azt tapasztaltam, hogy egyszerre csak egy. Legalábbis amikor a router mellé egy másik portra rátettem egy pc t az nem jutott ki a netre. A routert viszont bármelyikbe dugva működik. Bár sose kizárt, hogy én rontottam el valamit :)

Az egyes router egy asus rt-ac87u, ezt használtam eddig is, a távoli helyen tp-link archer c20 ac750. Ezt meg olcsón tudnék venni, de lehet más is a második bármi ami kapható. Lehetőleg dual.

2022. dec. 12. 18:00
 10/15 NTBS ***** válasza:
Elvben igen. Miért nem használsz mobilnetet?
2022. dec. 12. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!