Ez igaz lehet? Nem átverés?
Egy YouTube reklámként láttam először. Azt mondta, hogy még mostanában kezd az Affiliate Marketing elterjedni Magyarországon. Megnéztem még pár videóját, amelyekben arról beszélt, hogy az automatizált vállalkozás megtanulható egy videókat tartalmazó programból, melyet meg lehet venni.
Mivel feliratkoztam, kaptam már tőle e-maileket. Egyikben írta, hogy most még olcsóbb a program, később drágább lesz. Erre válaszoltam, kérdeztem, hogy most mennyibe kerül és mikor emelik az árát. Pár napja kérdeztem ezeket, és azóta küldött is még leveleket más tárgyban ugyanarról az e-mail címről, de a kérdéseimre még nem válaszolt. Vagy a többi e-mail úgy jött, hogy be sem kellett lépnie a mail fiókba, tehát automatikusan "küldődtek"? És ezért nem látta még? Pedig az e-mail cím nem noreply-os, nincs is az e-mailekben, hogy "Erre ne válaszoljon.".
"Ez igaz lehet? Nem átverés?"
Röviden:
Igen, igaz és nem átverés.
Ha fizetsz, lehet, hogy tényleg fogsz kapni egy videót. Aztán addig nézegetheted, amíg kőgazdag nem leszel. Aztán el ne felejts majd képeket megosztani velünk a Lamborghini-vel.
#10 mert ha nem erősítünk meg akkor véletlenül kifizetsz 800 eurót valami tökfilkónak?
Egyébként én ezt mar csinálom egy ideje és én is egy vagyont keresek évente. Szállj be te is, jó üzlet.
Az ilyen "nálam a bölcsek köve, de veled is megosztom, ha x összeget fizetsz" típusú dolgok nekem mindig átverés-szagúak...
Ha valaki "tudja a tutit", akkor ő keres vele, másoknak nem mondja meg és ha ez olyan jól jövedelmez, akkor az illető azzal foglalkozna, hogy önmagának hajtson hasznot a dolog.
Tehát akkor nem "videókat árulna" meglehetősen gyanús körítéssel meg dumával...
#12 Nem fizettem volna, mivel nem tudtam, mennyi. A [link] oldalt nem is láttam még eddig, itt linkelte be az egyik válaszoló. Innen tudom már, hogy 300 ezer lenne. Nem fogom megvenni.
Még azért kérdeztem itt, hogy volt-e már valakinek negatív tapasztalata ezzel.
Az lehet, hogy nem átverés, hogy a pénzért videókat küld. De ez az összeg sok egy pár videóért. Az a része az átverés, hogy ha a videók alapján csinálom a vállalkozást, akkor lesz sok pénzem. Gondolom, nem jönne össze annyi kattintás/feliratkozó.
Az is elég szomorú, hogy 2022-ben ezeket bárki egy pillanatig komolyan veszi.
"a videók alapján csinálom a vállalkozást"
Semmilyen vállalkozás nincs itt.
#8: Egyetértek azzal, hogy gyanús a dolog (nagyon!), de piramisjáték (2012. évi C. törvény - [link] - 412. §) akkor lenne, ha:
1. a befizetett pénzedért nem kapnál érdemi terméket vagy szolgáltatást (vagy kapsz, de értékelhetetlen minőségűt) - szóval csak a pénz van a rendszerben - ÉS
2. be kellene szervezned magad alá még több embert - hogy a pénz újraelosztása megvalósuljon
A piramisjátékhoz mind a két feltételnek fenn kell állnia. Ha csak az első áll fenn, akkor az szimpla csalás/megtévesztés. Ha csak a második áll fenn, akkor az MLM (ami jogilag még lehet szabályos, bár a saját kapcsolataidat üzleti célra felhasználni erkölcsileg aggályos).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!