Digi 1000 netnél miért lassú a Wifi?
Ha a laptopot közvetlen a routertől 1 méterre teszem, akkor is max 300Mbps kapok. Ha vezetékre kötöm, akkor olyan 850Mbps. Ha rámegyek a Wifi állapotára, akkor kiírja, hogy jelminőség kiváló, sebesség 1,2Gbps. Többféle oldalon, programmal mértem a sebességet, köztük a letöltött speedtestel is.
Szolgáltatói Router: zxa10 f625a
Saját Router: TP-Link Archer AX20 AX1800
Laptopban kártya: Intel AX201 160mhz
UTP kábel: Cat5e
Routeren, intel wifi kártyán is a legújabb firmware, driver van. Laptop 5ghz fogadja a jelet. Próbáltam külön SSID névvel és smart connectionnel is, ugyanaz a eredmény. SSID nevében csak az abc betűi szerepelnek.
Vannak további eszközeim, de mindegyikben ac kártya van, ugyan tudnak 5ghz fogadni, de azoknál is max 300mbps kapok.
Két SSID-re szedném ahogy elvileg már próbáltad,
2.4GHz minden protokollal,
5GHz csak AX protokollal
Smart connect nyilván kikapcs ehhez.
Talán legfontosabb beállítás a te problémádra:
Itt egy szép táblázatocska, ez alapján próbálj csatornát választani:
Például látszik, ch 36 csak 20mhz-et tudna, 106 -80mhz, 114 -160MHz.. nézd meg tied miket enged.
Újra megpróbáltam, ahogy írtad, két külön SSID, smart connection kikapcs, ugyanaz a helyzet. Csatornák átállítása sem hozott eredményt.
Az a helyzet, hogy bármelyik fórumon, redditen olvasom ugyanezzel a routerrel vagy wifi kártyával simán hozzák a 700mbps körüli értékeket.
Még arra tudok gondolni, hogy valami nem jól van beállítva nálam. Szolgáltatói routert megnéztem modem azaz bridge módban van. Nem tudom ehhez kellene a saját Tplink routeremen valami extra beállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!