Miért ilyen lassú a letöltés? DGIG 1000
"Eddig invitel net volt és ott 60 megás volt a net. A speedtestnél is 60 at mutatott. De pl egy U torrent próbálkozással 8 megával töltött le pl egy filmet."
A csomagban és a Speedtest "mérésénél" a 60 az Mbps (megabit/másodperc) mértékegységben van megadva. Az "U torrent" programban meg MBps-ban (megabájt/másodperc). Mivel 1 MBps = 8 Mbps, ezért 8 MBps = 64 Mbps - szóval túl is teljesítette a 60 Mbps-os sebességet.
"váltottunk DIGI 1000 megáss netre nem tudom hogy mennyivel kéne jönni de garantált talán 300 megát hirdettek"
Fenn van a weboldalukon:
"Minimális (Garantált) sávszélesség
300/75 Mbit/s"
Ezt a sebességet csak a belső hálózatukon (tehát a nálatok elhelyezett végponti eszközük és az Internet-kicserélő központban levő végpontjuk között) belül tudják garantálni. Azon túl már nem, hisz arra már nincs ráhatásuk - eléggé sok a befolyásoló tényező:
* a te géped terheltsége
* hogy hogyan csatlakozol a routerre (vezetékkel - úgy gyorsabb - vagy vezeték nélkül)
* mennyire terhelt a belső hálózatod
* mennyire terhelt az Ő hálózatuk
* mennyire terhelt az Ő hálózatukon kívüli hálózatok
* mennyire terheltek az elérni kívánt szolgáltatások (torrent esetén például mennyi a seeder, azoknak mekkora a feltöltésük, stb...)
"Erre jön 8-30mega között"
Vagyis - mint arra már előzőekben rámutattam - a 8-30 MBps = 64-240 Mbps
"PSen wifivel vagyok ezért ott 50 et ír de ott is csak 8mega/s el jön egy game"
Ez meg egyrészt a Wifi miatt van - egyrészt a mikrohullám beltérben a tereptárgyakban elnyelődik, azokról visszapattan, vagy azokon szétszóródik, így jelcsökkenést, jelminőség-romlást, lassulást idézve elő, másrészt a rádiós interfésznek is van sebességbeli korlátja - másrészt a PS szerverei is változóan terheltek, harmadrészt feltételezem az a 8 is MBps-ban értendő (vagyis 64 Mbps).
"Értem én hogy más a megabit/és a megabájt, de akkor sem jöhetne a kettő egyformán,mert akkor mi értelme a cserének :D?!"
De, jöhet egyformán, ha nincs a túloldalon kellő seeder vagy a seederek oldalán elég sávszélesség a feltöltéshez.
"A speedtest mutatja h 950 mega stb."
Pont ez bizonyítja, hogy a Diginél nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!