Ez megoldható lenne?
Ez van, amikor egy sem a szakmához, sem az üzlethez, sem a joghoz nem értő világmegváltó terveket szövöget.
"Nem is így gondoltam, hogy majd 1Ft-ból meglesz."
Nem. De nem is számoltál utána, hogy hozzávetőlegesen ez mekkora költség, és azt honnan fogod kitermelni.
"Én cégként... előfizetek, szerződök..."
És szerinted a cégek a pénzfáról szüretelik a tőkét?
Nem, kérlek.
A költségek fedezetét ki kell termelni. Nem tíz- vagy százazres nagyságrendről beszélünk ám!
"és azt továbbviszem UTP-vel a városba"
Itt jön a szakmaiság teljes hiánya. Persze, próbálkozhatsz, de amikor az első ügyfeleid pár nap után beperelnek szerződésszegésért, mert olyan hitvány lesz náluk a szolgáltatásod színvonala, akkor már késő bánat. (Persze, odáig nem fogsz eljutni, mert ahhoz sincs pénzed, hogy a vonalat béreld.)
"továbbosztom és ahol esetleg drasztikusabban csökkenne más a sávszélesség, ott a Telekom 4G hálózatával egészítem már ki"
Őszintén érdekelne ennek a technikai megvalósítása. Tényleg érdekelne, hogy milyen csomagmenedzsmentet használnál annak eldöntésére, hogy mi menjen vezetékes hálózaton, és mi vezeték nélkülin, illetve hogy hogyan illesztenéd hozzá a vezeték nélküli kapcsolatot?
"Szerintem, megoldható lenne, csak az E-ON-t kell meggyőzni a villanyárakról."
Nem vagy te olyan nagy ember, hogy az állami energiaszolgáltatónak diktálj. :D
"Láttam 300m -es hatótávú erősítőt!?"
Igen, és? Tudod, nem hiába vannak a különféle szabványok. Itt nem csak az a lényeg, hogy úgy, ahogy működjön, hanem stabilan kell működnie. Otthoni sufnimegoldásokkal sok szabványt át lehet hágni, én is húztam már ki 200 méteres ethernetkábelt a munkahelyemen, mert rendesen kivitelezni nem volt pénzünk. (Mármint nem nekem.. a munkahelynek nem volt, és az volt a jelszó, hogy "működjön valahogy". Persze, ezen kérésnek azért maradt írásbeli nyoma, biztos, ami biztos.) Működött? Igen. Döglassú volt? Igen. De nem volt szempont a sebesség, pár százalék csomagvesztést meg elbír a protokoll. De ha szolgáltatsz valahová, akkor az ilyen megoldásokat el kell felejteni. Már csak azért is, mert nem minden előfizető fogja elnézni a folyamatos csomagveszteségeket. Az, hogy neket otthon sikerül 300 métert áthidalni, az egy dolog. Nem hinném, hogy nézed, hogy milyen teljesítményesésért cserébe, és mennyire szabályos módon sikerült megoldani. De ez szolgáltatóként teljes mértékben megengedhetetlen hozzáállás, mindig 100%-ot kell nyújtani, máskülönben a hibák a felhasználóknál fognak mutatkozni.
Na, meg 300 méterrel nem vagy kisegítve. Ez kb egy negyed utca. Komoly szolgáltató leszel, ha a szolgáltatási területed 30 házat tesz ki. :D
Aztán az alkalmazottakat is fizetni kell. Nem, ne képzeléd azt, hogy egymagad el tudod látni a könyvelést, hálózatépítést, üzletkötést, hálózatkonfigurálást, illetve a kábelezést. Tudod már, hogy honnan termeled ki az ő bérüket?
Szia. Bocs, nem tudtam írni...
A terv:
1.Cégalapítás (TelNet Rt. tőke: 3 milliárd ft),
2. Üzemeltetők (5db)fizetés: 750.000Ft min., ügyfélszolgálatosok (12db)fizetés: 350.000Ft max, (műszakis kollégák 12db)500.000Ft max. mind bruttó
3. Műszaki székhely kiválasztása
4. Hálózati kiépítés megkezdése, a tervek alapján, várhatóan első körben a cég veszteséget termel, engedélyek beszerzése (...)
5. Megállapodás a Magyar Telekommal.
. Hálózat megnyitása, bekapcsolása, Budapest 1.,2. és 3. kerületében.
6. Honlap létrehozása a T-systems segítségével, üzemeltetésével.
7. Reklám...
8. Aztán türelmesen várunk az előfizetői igényre.
Hálózati tervek:
Miután megszületett a megállapodás, a Magyar Telekommal, a fő központba telepítünk kettő 20Gbps - os szálat.
Megvannak a hálózati eszközök, ezek alapján 3 S/FTP szálat húzunk végig a városban, melyek egy 300m-es hatótávú központra vannak kötve, de várható csökkenés, házba vezetés... miatt, csak 200m-ig vezetjük a kábelt.
Az előfizetői hozzáférési pontra kettő kábel lesz bekötve:
Mindkettő a modembe megy , de az egyiket nem lehet kihúzni, csak szerelőnek (biztosított), a másikon pedig megy a net.
Erre azért van szükség , mert a nem kihúzható kábel látja el árammal az elosztókat, az utcán vagy a társasházban, így nem szükséges szinte minden 5-6. előfizető után az utcám.. lévő elosztókba, modemekbe , a szolgáltató által áramot vinni. Ezek az eszközök mind az előfizető modeme, mind a mi utcai elosztónk, szünetmentes táppal van ellátva, így biztosítva az áram szünet, mind az előfizetői lekapcsolás ellen.
Fontos megjegyezni, hogy a három központi kábelen 1 Gbps sebesség megy, minden esetben , de legalább 990Mbps.
Ezért 20/10Mbps, 30/15Mbps és 50/25Mbps letöltési/feltöltési sebességből lehet választani, garantált 1/0,25Mbps.
Legtöbb helyen 4G és 5G Telekom hálózattal lesz kiegészítve, maximum 50 (az egész utcában) előfizetőként (mindkét oldalon külön), rossz térerő esetén a vezetékes hálózattal lesz kiegészítve, optikai kiegészítés (és, ha a központ mellett laksz) elérhető lesz a 100/70Mbps sebességű internet.
A sebességkiegészítésről és a három S/FTP gigabites kábelről:
Azért lesz három vezeték, mert az egyik , az utca egyik oldalára megy a másik a másikra, amíg a középső csak akkor vesszük használatba, amint kb. 40 előfizető csatlakozott az előző kettőre, addig csak az erősítőkre vannak rákötve. Amint elfogy a sávszélesség a meglévő 4G vagy 5G hálózatról megy a kiegészítés, minden eszköz külön modemre kötve, de amennyiben a mobilhálózat nem képes legalább 150/75 Mbps sebességű internetet , akkor a vezetékes hálózatról fog folyni a kiegészítés. A hálózatbérlés összegéről: Mobil szinten kb. 200 millió forintot és vezetékes is erre az összegre számítunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!