Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehet a szolgáltatótól...

Hogyan lehet a szolgáltatótól kapott modemet és egy kábelen rá csatlakoztatott routert azonos hálózatra hozni?

Figyelt kérdés
Lényeg. Sok esetben csak akkor társítható két készülék, ha azonos hálózaton vannak. A routerre viszont pont azért van szükség, mert a modem nem fedi le az egész házat, igy pár eszköz az egyikhez, míg megint pár a másikhoz kapcsolódik. Viszont sajnos ezt nem egy, hanem külön másik hálózatként működik, igy nem társíthatóak azok a készülékek, amik nem ugyanonnan kapják a jelet. Gondolom a routerrel kell állítani valamit, de nem tudom mit.
2021. ápr. 23. 18:47
 1/4 anonim ***** válasza:

A routert switch-ként használod.

Google segít, hogy hogyan kell.

2021. ápr. 23. 19:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi 1es én is erre tippeltem, de azt olvastam, hogy a switch csak kábelen ad ip-t, wi-fi-n nem. Pedig úgy kellene.

Bár most olvastam valamit lan-lan összekötést, de azzal statikusan kell ip-t kérni vagy ilyesmi.

2021. ápr. 24. 02:00
 3/4 anonim ***** válasza:

IP-t NEM a switch fog adni, hanem a FŐ router/gateway, amit a szolgáltató ad.

A router>switch-en kikapcsolod a DHCP-t, beallítasz neki egy fix IP-t, ami megfelel a "fő" hálózatnak

Pl 192.168.1.1 a FŐ cucc címe akkor legyen 1.2 a router>switch címe.

Illetve beállítod rajta a wifit.

(SSID+PASSW)

A FŐ routeren beállítod a DHCP-t.

Majd az újdonsült switch-ed LAN portját kötöd a fő routerrel össze (a routerből lett switch WAN portját nem használod)

Így menni fog a wifi is

2021. ápr. 24. 16:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, már megoldódott, s pontosan úgy, ahogy 3as leirtad. Csináltam 3 "csatornát" a 4 wi-fi-ből. 5ghz host, 5ghz vendég és 2.4ghz vendég. Most azon tanakodom, mi az oka annak, hogy van olyan telefon ami látja a 3 ssid közül mindet, de van olyan amelyik egyiket se, igy nem tud csatlakozni. Pedig mielőtt belefogtam az egészbe az a konkrét készülék látta a dolgokat. Fura dolog.
2021. ápr. 26. 04:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!