Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha van tv-és korlátlan vezeték...

Ha van tv-és korlátlan vezetékes internet előfizetésem egyik szolgáltatónál, akkor a routerről a smart tv-re is rá tudom csatlakoztatni a vezetékes netet?

Figyelt kérdés

Egy másik szolgáltatónál levő mobilnetemet tudom használni a tv-n keresztül (ha nem is teljes körűen (a youtube pl. megy rajta igen prímán).

S ha rá tudom csatlakoztatni, akkor (úgy logikázok) az HDMI csatlakoztatón keresztül, vagy sima usb-vel lehetséges?

Újabb kérdés, hogyan tudok HDMI vagy USB - t elvezetni 10-15 méterre (mert annyi a távolság).

2021. jan. 22. 11:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Ethernet csatlakozással lehet megoldani, UTP kábellel. 100 méterig működik, ha bemész egy számtech boltba, méretre megcsinálják neked a kábelt. Az egyik vége megy a routerbe/modembe, a másik a tévébe.
2021. jan. 22. 11:30
 2/26 anonim ***** válasza:
Igen. Veszel 10-15m utp kábelt.
2021. jan. 22. 11:30
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
A routeren meg kellene nézni,hogy van e Wi-Fi .Ha van akkor a rajta levő kódot , be kell pötyögni az okos tévébe. Ha nincs, akkor kell venni egy Wi-Fi jeladót.
2021. jan. 22. 11:35
 4/26 anonim ***** válasza:
83%
#3 ne wifizzünk fölöslegesen. Ezerszer stabilabb a kábel. Nálunk is minden kábellel van bekötve, ha nem lenne okostelefon, ki is kapcsolnám a wifit. Ellenben a szüleim szenvednek vele, a nappali annyira árnyékolt, hogy a mobil hanghívás is akadozik bent, de nem húznak be kábelt véletlenül se, inkább szenvednek a lassú és instabil wifivel.
2021. jan. 22. 11:40
 5/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! Van wifi is rajta, csak az korlátozott, a vezetékes netem meg korlátlan, azért azt szeretném használni. (#1 - eshez kérdés: A tévébe menő csatlakozó az olyan, mint amivel a tv-t nézem rajta? (olyan valami amit egy kis eszközzel nyomnak a vezeték végére, átlátszó, szögletes, és van rajta egy kis szár, amit a ki - ke helyezéskor be kell nyomni.....Mert ilyen csatlakozóalj csak 1 van a tv - n, és abba van bedugva a tv-zsinór....
2021. jan. 22. 12:20
 6/26 anonim ***** válasza:

Ilyen formájú bemenetet keress a tévén: [link]

A vezetékes net végberendezésén is ilyen van, legalább egy, de lehet több is. Azokat kell összekötni UTP kábellel (mármint a tévén és a végberendezésen lévőt).

2021. jan. 22. 12:25
 7/26 A kérdező kommentje:
Köszi köszi most nem vagyok otthon de körülbelül két órán belül meg tudom nézni és akkor majd reagálok
2021. jan. 22. 12:36
 8/26 A kérdező kommentje:
Találtam fotót TV hátuljáról, sajnos olyan csatlakozó csak egy darab van rajta, de abba be van dugva TV csatornák antenna zsinórja, ami N A routerről jönnek a tv csatornák. Mit lehet tenni ilyenkor, mert nagyon szeretném hogy a vezetékes internetet is rá tudjam csatlakoztatni a TV re
2021. jan. 22. 12:53
 9/26 anonim ***** válasza:
Akkor IPTV-d van, ami neten keresztül jön. Azaz már bele van vezetve a net, nem kell wifizni. Csak állítsd be a tévén a csatlakozás módját vezetékesre és azonnal menni fog.
2021. jan. 22. 12:58
 10/26 A kérdező kommentje:
Viszont a tv hátulján hoz nagyon nehéz hozzáférés, az nem lenne megoldás hogy hol az egyiket dugom be hol a másikat
2021. jan. 22. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!