Ha van tv-és korlátlan vezetékes internet előfizetésem egyik szolgáltatónál, akkor a routerről a smart tv-re is rá tudom csatlakoztatni a vezetékes netet?
Egy másik szolgáltatónál levő mobilnetemet tudom használni a tv-n keresztül (ha nem is teljes körűen (a youtube pl. megy rajta igen prímán).
S ha rá tudom csatlakoztatni, akkor (úgy logikázok) az HDMI csatlakoztatón keresztül, vagy sima usb-vel lehetséges?
Újabb kérdés, hogyan tudok HDMI vagy USB - t elvezetni 10-15 méterre (mert annyi a távolság).
Nagyon köszönöm majd megpróbálkozom vele előbb utóbb biztos sikerül
Köszi köszi!!
Így van. Akkor már kábeles korlátlan neten kell lenned.
Nem is.értem honnan jön a korlátozottság... mobilnetedet osztottad meg neki?
Bocs mindenkitől, rosszul emlékeztem... Pedig kedden szerelték be. A TV csatornák egy set top box azon keresztül keresztül működnek, A set top box ból HDMI vel csatlakozik a TV hez, vagyis azon a bizonyos csatlakozó hely az szabad (UTP?).. vagyis nem áll fenn az a helyzet hogy ki - be kellene dugnom- húznom az UTP s csatlakozót. Ma csak egy 10 méteres UTP kábelt vettem, a számítógéphez szánva... Mert csak később jutott eszembe hogy hogy is van ez a dugás a tévé hátuljában. Ezzel a zsinórral ki fogom próbálni, aztán majd veszek még egyet is a számítógéphez.... Mert az nem sürgős... Van netem másik szolgáltatónál is.
Köszi köszi köszi mindenkinek!!
Helló, fiúk! Most már ott tartok, hogy átfúrtam a falat és összedugtam UTP kábellel a routert és a tv-t (az UTP-s csatlakozó helyen). Az UTP-s kábelnek mindkét végén ugyanolyan csatlakozó van (Ti nyilván tudjátok...csak lássátok, hogy én is tudom...illetve, hogy egyértelmű legyen az 'állás'.
NA MOST AKKOR HOGYAN TOVÁBB? EGYELŐRE MÉG SÖTÉTBEN BOTORKÁLOK.
Ha vezetékkel van összekötve, akkor is kell beírni valahova jelszót, vagy kódot? A laptopra csak rácsatlakoztam vezetékkel, aztán már volt is net rajta. (más kérdés, hogy én nem vettem észre, aztán próbálkoztam mindenféle kódokat beírni a wifi helyen, de nem fogadta el egyiket sem....egyszer csak észrevetten a tálcán, hogy jé...van internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!