Ha egy wifi-s szolgáltatói modemhez(ARRIS TG862) hozzá van csatlakoztatva egy router (Tenda W311R+), akkor a Tenda router portjaihoz hozzácsatlakoztatható több számítógép és lan csatlakozóval rendelkező eszköz?
A modem wifis. Ennek van 4 db portja. Az egyik portból megy egy kábel a router sárga portjába. A router másik három sárga portjába csatlakoztatható eszköz, hogy netet kaphasson? A router kék portja használható kimenetként?
A szolgáltató szerelője kötötte hozzá a modem egyik kimenetét a router sárga portjához, azért mert maga a szolgáltatói modem is wifi-s.
Nem baj. Dinamikus címkiosztás. Ne kapcsold ki, ha nem akarsz visszajönni ide kérdezősködni.
Érdekes, jó lenne látni, hogy mi mibe megy. Nálam ez valahogy úgy nézne ki, hogy a modem egy LAN portjából (sárga) menne egy kábel a Router WAN-portjába (kék), itt figyelni kell, hogy ne legyen IP-ütközés, és kb. ennyi. Legalábbis így volt, csak a csoda szolgáltatói modem-routeremet most modem módban üzemeltetem. Ennek csak sárga LAN portjai vannak, a szolgáltató felől koax jön.
Egyébként ez a Tenda 311R+ ritka egy hulladék, legalábbis én nem szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!