Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miből lehet rájönni, hogy...

Miből lehet rájönni, hogy feltörték a YouTube-, E-mail- vagy MSN-fiókodat?

Figyelt kérdés
2010. aug. 17. 17:07
 1/3 anonim ***** válasza:
ha jól csinálták, semmiből
2010. aug. 17. 17:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Anyáznak az ismerőseid, hogy telespamelted őket, vagy szép dolgokat írkodtál nekik... esetleg, ha nem figyeltek a crackerek, akkor a kimenő leveleid szeméttel vannak tele.
2010. aug. 17. 18:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Gondoltam jobban kifejtem az előttem szólók igaz bejegyzéseit.

A feltörés a közéletben azt jelenti, hogy megszerzik a jelszavadat, és a felhasználói nevedet, és belépve a fiókodba, azt valamire felhasználják.

Nézzük sorjában:

+Hogy lehet megtudni az adataidat?

-Közeli ismerősnek elmondtad, az esetleg továbbadta...

-Közeli ismerős, ismer annyira, hogy próbálkozik felhasználóinév/jelszó párosítással addig, míg ki nem találja a megfelelőt (pl. ha születési idő a jelaszavad...)

-Idegen helyen böngészel, és volt olyan kedves akinél gépeztél, hogy beállította a jelszó mentése funkciót, így egyszerűen csak ki kell olvasnia a "párost".

-Sikeresen kapsz egy emailt, ami

-Adott rosszakaratú emberek feltörik a szolgáltató számítótépét, és hozzájutnak az adataidhoz.

-Elgépeled a gmail.com-ot gamil.com-ra és mrá egy másik oldal jön be. Amit ha rosszakartú ember birtokol, ugyanolyan beléptető rendszert épít ki mint amilyen a google-nak van(ugyanúgy néz ki), így mikor tudatlanul begépeled a felhasznleved jelszavad, nem a saját leveleződbe lépsz bele, hanem kiadod 3. személynek a saját adataidat.

-Idegen helyen számítógépezel, és vagy olyan szerencsés, pl. hogy az összes leütött billentyűt elmenti egy file-ba a trójai vírus. Ekkor visszalehet keresni, hogy a gmail.com után milyen billentyűket ütöttél le és ki lehet kalkulálni az adatokat.

Mi törént ha feltörték a leveleződet?

Semmi. Ha rosszakaró gyerekes barátod tette, megváltoztatja a nevedet "köcsög vagyok"-ra, és egyből tudod hogy feltörték az accountodat.

Van aki megfigyel. Féltékeny barátnő, aggódó szülő.... Figyeli hogy kikkel levelezel, miket írsz esetleg róluk stb stb stb.... Ezt általában nem veszed észre. Ha szerencséd van olyan a levelző szolgáltatód, hogy kiírja ha egyXre több gépen nézed a leveleidet, így egyből rájössz a turpissgára. Nehéz észrevenni. De van aki hülyén figyel, pl. elolvassa a még nem elolvasott leveleidet. Így látod hogy nem olvastad még el a levelet, mégis olvasott ként van bejelölve. (én már így rájöttem egyX a dologra, azóta sem értem hogy lehet valaki ilyen pancser...)

Mit lehet tenni ha feltörték a fijókomat, de nem szeretném ha más is használná tovább az én fiókomat?

Egyszerű. Megváltoztatod a jelszavadat. Így nem tud belépni újra. Ha trójai van, kiírtani, és jelszót változtatni.

Remélem segítettem vmit.

23/F

2010. aug. 18. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!