Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Aki modderkedik fiveMben az...

Aki modderkedik fiveMben az cyberbűnözést követ el?

Figyelt kérdés
" BTK szerint mindenki bűncselekményt vét azzal ha más internetes vagyonát károsítja valamiben formában."

2020. júl. 28. 11:19
1 2
 1/14 anonim válasza:

Én úgy tudom, hogy bűncselekményt maguk a fiveM szerver tulajdonosok követnek el a fent említett dologgal kapcsolatban, ugyanis a Rockstar Games tulajdonát károsítják és létezniük se lenne szabad ezeknek a szervereknek. Nemhogy támogatásokat csinálni. arra meg pláne nincs joguk, hogy odaírják a szerver chatszobájára, hogy ,,az itt megtalálható járművek mind a szerver tulajdonát képezik". Láttam valami ilyesmit és kiégtem tőle, úgyhogy vicc az egész.

de valami nagyokos javítson ki, ha esetleg tévednék.

2020. júl. 28. 11:36
 2/14 anonim válasza:

szvsz, ha lenne is belőle valami, tudod bizonyítani, hogy nem legális szerverekről van szó.

Ezek a tulajok meg helyesen írni se tudnak, ahogy elnéztem.

Én maradok Online-ozni mindenesetre.

2020. júl. 28. 11:42
 3/14 anonim ***** válasza:

1. A BTK-ban nincs olyan, hogy "internetes vagyonát károsítja".

Olyan van esetleg, hogy:

"423. §

(2) Aki

a) az információs rendszer működését jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve akadályozza, vagy

b) információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

de ez arra utal például, hogy bejutsz egy szerverre (vagy más számítógépébe) és onnan jogosulatlanul dolgokat törölsz vagy változtatsz meg.

2. A fiveM egy nyílt forrású projekt, azt magadnak szabadon módosíthatod - a licencefeltételek

[link]

erre lehetőséget biztosítanak

2020. júl. 28. 11:45
 4/14 anonim válasza:
2. a kérdező modderkedés alatt olyanra gondolt, hogy valaki felmegy egy szerverre, tegyük fel roleplay, és elkezd objekteket, mobokat spawnolni, repked, robbantgatja az embereket, meg hasonlók. Általában így nevezik (tévesen) moddernek az illetőket, ami valójában cheater. Vásárolható modmenüket használnak, amikkel ezeket el tudják érni és más játékát befolyásolni. Abból ítélve, hogy ez az egész egy modokra épülő klienssel történik, belefér, hogy valaki ezekkel a scriptekkel ,,játszadozik".
2020. júl. 28. 11:53
 5/14 anonim ***** válasza:
#4: Aha, úgy már világos - ha valaki más rendszerét illetéktelenül piszkálja, módosítja, az bűncselekmény.
2020. júl. 28. 12:00
 6/14 anonim válasza:

valójában nem tudják módosítani, piszkálni, mert csak olyan dolgokat érnek el, ami amúgy is elérhető a játékban.

A másik meg az, hogy az egész még mindig a Rockstar Games tulajdona. fiveM-en belül nincs olyan, hogy valakinek a rendszere.

2020. júl. 28. 12:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Legalább kevesebben vannak gta online-ban így se mindig tudok belépni mert tele vannak a szerverek
2020. júl. 28. 12:19
 8/14 anonim válasza:
Amúgy ja. Engem meg GTA Online-ban kap el néha ilyen robbantgatós ember, mégse csinálnak vele semmit.
2020. júl. 28. 12:28
 9/14 anonim ***** válasza:

#1, #5 Tévedés. Tudtommal korábban pár éve már volt némi kakaskodás a Rockstar illetve FiveM között, de végül mint kiderült, nem követnek el bűncselekményt az alkotók, mivel nem piszkálnak bele sem a GTA Online-ba, sem a szervereikbe. Helyette egy teljesen különálló szerverük van, a gta fájljaiba sem kell beletúrkálnod, valamint ugyanúgy meg kell venned az eredeti játékot, hogy játszhass, ami teljesen érintetlen.

Innentől kezdve, a Rockstar nem tudja őket megfogni jogilag, de amennyire nyomatja az eladásokat az RP, szerintem nem is erőltetik..

Amúgy meg, ha Rockstar-t annyira zavarná a FiveM létezése, már nem lenne.

A FiveM olyan mintha te használgatnál modokat story mode-ban, kutyát nem érdekli, azt csinálsz a játékoddal amit akarsz, mind addig amíg fel nem lépsz online-ba, mert onnantól jön csak a ban.

2020. júl. 28. 12:33
 10/14 anonim ***** válasza:

#9: Egy szóval sem állítottam hogy a GTA Online-ba avatkozna bele valaki.

A #4-es hozzászóló azon felvetésére reagáltam, hogyha valaki egy más által üzemeltetett (FiveM) szerverét illetéktelenül(!!!) módosítja, az - a BTK rendelkezéseinek megfelelően - bűncselekmény.

A FiveM és a Rockstar Games között álló perpatvar már más dolog.

(#3/#5 voltam)

2020. júl. 28. 12:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!