Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Aki modderkedik fiveMben az...

Aki modderkedik fiveMben az cyberbűnözést követ el?

Figyelt kérdés
" BTK szerint mindenki bűncselekményt vét azzal ha más internetes vagyonát károsítja valamiben formában."

2020. júl. 28. 11:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
hú jó sok válasz jött. de akkor végül is mi igaz a fiveM szerverekre? vagy nincs konkrét válasz rá?
2020. júl. 28. 12:47
 12/14 anonim ***** válasza:
#11: Az az "igaz" a FiveM szerverekre, ha valaki illetéktelenül (tehát ha nem engedték meg neki, de Ő mégis bejutott, valamilyen biztonsági hibát kihasználva, vagy mástól megszerzett felhasználói adataival belép), jogosultságának kereteit túllépve (szóval meg van neki engedve, hogy fellépjen a szerverre, mint játékos, de nincs adminisztrátori jogköre, de ennek ellenére Ő mégis szerez valamilyen sebezhetőséget kihasználva) adatot módosít/töröl (mondjuk eltüntet egy objektumot a pályáról, vagy megváltoztatja annak működését), vagy akadályozza a szerver rendes működését (például kihajigál embereket, vagy valami módon akadályozza a játékukat) az bűncselekményt követ el.
2020. júl. 28. 13:23
 13/14 anonim válasza:
csak jelzem, hogy az előttem szóló lehet nem teljesen van tisztában ezekkel a dolgokkal, mivel a csiterek nem adminba lépnek be, sőt, smemiféle belépést nem csinálnak, meg adatokat se írnak át. Egyszerűen a játékban alapból elérhető lehetőségeket használják.
2020. júl. 28. 20:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Teljesen tisztában vagyok vele, csak a lehetőségeket vázoltam fel, hogyha valaki egy rendszert ILLETÉKTELENÜL vagy JOGOSULTSÁGAINAK KERETEIT TÚLLÉPVE módosít, akadályoz, akkor a jogszabályok szerint bűncselekményt követ el, amiért büntethetővé válik.
2020. júl. 28. 21:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!