Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A szolgáltató köteles cserélni...

A szolgáltató köteles cserélni a routert?

Figyelt kérdés

Adott egy ősrégi kb. 20 éves bekötésű router. Ebbe megy bele a tv kábel is. Azon a szobán kívül amibe van a router tovább már nem ér. Mivel régi bekötésű az egész, ilyen routert már nem is lehet kapni kereskedelmi forgalomban amibe ilyen csatlakozàsokkal rendelkezik. Szolgáltató Digi (One) szerint mivel a szobába van wifi, azaz a készülék működik onnantól kezdve őket nem érdekli, hogy tovább nem ér el a jel. Próbáljunk meg a régi routerre rácsatlakoztatni egy újat hátha az megoldja a problémát vagy fogadjunk fel egy informatikust aki megoldja.

Szerintetek ez korrekt? 30 percenként ha rá is van csatlakozva valamilyen készülék akkor is állandóan lecsatlakoztatja. 1000 mbit/s internet előfizetés van amiért fizetünk, de konkrétan 72 Mbps amit teljesít.

Mit lehet tenni?

Mondjuk fel a Digi szolgáltatást, de más nem nagyon van az utcában csak a Vodafone. De most a Digi és Vodafone egyesült.

ma 10:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs Vodafone/Digi, csak One. Ha lemondod, ugyanúgy náluk kötöd vissza az előfizetést. Viszont ha lemondod és vissza kell adni a modemet, újrakötéskor kapsz egy másikat ha máshogy nem kényszeríthető ki*.

Ez a 20 éves modem sztori annyiban nem stimmel, hogy ilyen sokáig nem hagyják kifutni még a saját hardvereket sem, hanem ha lejár az előírt életciklusa akkor kérdés nélkül jönnek és cserélik. 1000 megás nethez szintén külön modem kell, amihez szintén kimennek beüzemelni.

* Akár a túl régi eszközre, akár a csere hiányára tehetnél egy panaszt, mert így nincs rendben.

ma 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi a gond konkrétan? Mi nem ér el, és hova? A Wifi jel?

Nekem is, az ő szrjuk csak switchként üzemel, és van rajta egy saját TP Link 1 gigabites router

ma 10:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Amíg a modem működőképes és kábelen bírja a csomagban lévő maximális sebességet, nem cserélik. Ha most 100-as csomagod van és 1000-esre váltasz, minden bizonnyal kicserélik, mert egy 20 éves eszköz nem biztos, hogy bírja az 1000-et. De ha nem váltasz csomagot, amíg működik marad. Wifin semmit sem garantál a szolgáltató, az igazából egy bónusz, mert már nincs olyan modem a piacon amiben ne lenne beépített. Az én Digi modemem 9 éves és a wifije teljesen rossz (nem látja semmi, talan nem is sugároz), de nem cserélik, mert kábelen tökéletesen működik és jön az 1000 Mbit. De nem is kell, modem módba kapcsoltattam, ráakasztottam egy saját routert és még vezetéken is stabilabb, ne hogy wifin.
ma 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:

20 éve 1000 mbit/s ???

Minden szolgáltatós router gyenge wifiben, ez nem lehet panasz ok.

Vegyél saját routert és kösd utána: [link] a másik szobában.

ma 11:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Eleve csak 2006-óta létezett a Digi.

Sokáig külön koaxon jött a Tv-adás,az internet egy "telefonkábelen" ment a routerbe ami szétválasztotta telefonra és internetre.

Olyan routert amiből a tv-kábel kijön csak pár éve adnak amióta optikai kábelre váltottak.

A router valszeg rossz,nekem is ex-digi Huawei routerem van,nemhogy az egész lakásban fogható a jel de legalább 20 méterre sugároz több vasbeton falon át is.Jelen pillanatban ~10+ beazonosítható digis router jelét fogom a lakásban...

ma 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!