A telefonvonalakon mennyi a maximális internetsebesség, amit elbírnak a kábelek?
Most 5 mbps-es netem van, és szeretnék 8 mbps-esre váltani, de nem tudom elbírja-e a hálózat, vagy milyen akadálya van.
Úgy hallottam, függ attól is milyen messze lakom a telefonközponttól. Nos, lemértem, ez 800 méter.
Az első generációs ADSL elméleti maximuma a 8Mbit/s-os sebesség. A gyakorlatban ez kb. max 7 Mbit körül van, mert a kapcsolat működéséhez szükséges adminisztrációs adatokat is továbbítania kell.
ADSL2+ max. sebessége 24Mbit/s, de ezt a sebességet akkor közelíti meg ha a DSLAM-nek kb. 2 km-es körzetében van, az felett marad a 8Mbit.
Ez számos dologtól függ, ha felhívod a szolgáltatót ők csinálnak egy előminősítést, ami kb. 80%-ra biztosan megállapítja, hogy biztosítható-e. Ha igen, aktiválják de minden csak a gyakorlatba fog inkább kiderülni.
ADSL maximális letöltési sebessége 8 Mbit, illetve ha az ottani központ tudja ADSL2+ -t, abban az esetben 24 Mbit/s is.
Vonal hossza az általad mondott 800 méternél jelentősen hosszabb is lehet, mire elér a házadig akár ennek 2-3x-osa is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!