Sokan.
Én mondjuk már az egész Microsoft-univerzumot magam mögött hagytam, és Linuxot használok - egész egyszerűen mert jobban bejön, mint a Microsoft vergődése a Windows 10-zel -, de a Windowsok közül a 7-es volt az utolsó, amire még azt mondtam, hogy jó termék.
Hogy meddig lesz még használható? 5 évig még biztosan. Architektúráját tekintve ugyanaz a Win32/Win64 rendszer, mint az újabbak, egyedül az UWP-t nem támogatja, de ezzel igazából a Microsoft is csak szenved. Erőlteti, de senki más nem vevő rá, mert egy átgondolatlan káosz az egész.
Néhány játékot leszámítva minden valamire való szoftver fut Win7-en is, az összes valamire való antivirus megy rajta, ZoneAlarm tűzfal szintén (ha tutira mész ;-)), az összes elterjedt böngésző fut rajta, nincs semmi, ami miatt a használhatósága csorbulna.
A frissítések hiánya meg közel sem akkora gond, mint amekkorának a MS - meg pár hű követője - szeretné beállítani. Ha van egy normális antivirusod (pl. Avast), egy jó tűzfalad (ZoneAlarm), normális böngészőt használsz, nem telepítesz agyba-főbe minden baromságot, akkor teljesen biztonságban vagy. Jónéhány emberrel találkoztam, akik "pucér hátsóval" használták a Win10-es gépet, mondván "ennek semmi baja nem lesz, frissítve van minden, meg hát ott a Defender"... és simán benyelték a zsarolóvírust.

Én is váltottam még megjelenés után nem sokkal, viszont ha tehetném használnám.
Van laptopom, annál driver gondok miatt kellett a 10, aztán mondom elegem van, váltok linucra, ott meg szintén wifi driver nem volt jó, szóval különböző frissítések letiltásával megoldottam.
Aztán most váltottam asztali gépre, szintén a driverek miatt kell a 10, na meg pl a forza horizon 4 windows store-os...

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!