Hogyan javíthatnék a wifi sebességen saját router
nélkül (kép)?
Figyelt kérdés
Vezetéken tökéletes a net 900/300. Az ONT szobájában a wifi 100/100. Másik szobában 70/70. De a másik szoba legtávolabbi végében kampó. Nincs valami beállítás az ONT admin felületén, amivel csak egy kicsit, nem többet, mint 10Mbit-et fel lehetne javítani a kapcsolatot? Így néz ki a beállítás jelenleg (default):
Lehet venni wifi jel erősítőt amit a konnektorba szúrsz bele 12-15 euróért lehet kapni legalábbis Szlovákiában, tudom, mert egy barátom most vett ott, mert hasonló problémája volt csak ő kölcsönözte (lopja) a panelház szomszédjától és ott sem volt jel és ez a kütyü megoldotta a problémáját, mert, hogy néz az már ki, hogy bekopogsz a szomszédba és el kezdesz ott ordítani, hogy tegye már közelebb azt a routert, mert nem tudom lopni a wifijét!!! :)
2020. máj. 11. 06:25
2/15 anonim válasza:
A jelerősítő opció lehet, bár az is router végeredményben.
A csatornát (nálad most auto) állíthatod végül is, volt már olyan a történelemben, hogy a szomszéd wifije azonos csatornán ment, és a kettő zavarta egymást.
2020. máj. 11. 06:50
3/15 P.O.C. válasza:
A jelerősítő nem opció erre a problémára. Sőt, csak felezi a sebességet a technológiából adódóan. Az életbe nem lesz gyorsabb neted, ha nem veszel AC -s routert.
2020. máj. 11. 07:00
4/15 anonim válasza:
900/300 - ennek a felével is jobban jár. De még a negyedével is...
2020. máj. 11. 07:13
5/15 P.O.C. válasza:
#4: Én a jelenleg mért értékek felére értettem.
2020. máj. 11. 07:15
6/15 A kérdező kommentje:
PÓC-nak van igaza, a jelerősítő a 70/70 wifinek a jelét fogja osztani. Én is a csatornaállításon gondolkodom, csak azt nem tudom, hogy melyikre rakjam autoról.
2020. máj. 11. 09:22
7/15 anonim válasza:
Végigpróbálod. Az utolsó szobában meg a 70 fele lenne, az pont 35-tel több, mint a semmi, de látom, hogy itt az a probléma, hogy költeni nem akarsz rá. Úgy még segíthet az eltérő csatorna.
2020. máj. 11. 09:36
8/15 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem akarok költeni. Asztali gép vezetékkel van összekötve, munka azon megy, torrent ott megy, játék egy évben kétszer azon megy. Másik szobában 70/70 elég laptopra, telefonra, legfeljebb a szoba másik végében nem használom. Csak gondoltam hát ha van valami olcsó taktika, hogy a szoba másik végébe is lehessen varázsolni legalább egy 5/1-et.
2020. máj. 11. 09:49
9/15 anonim válasza:
2500 ft egy használt router. Biztos én vagyok az igényes, de ha már ennyi se jut, valóban, ne akarj netezni ott, ahová nem ér el a wifi.
De ha a telefon mégis venné a wifit ott, ahol a laptop nem, akkor még mindig netezhetsz távolabb is usb hotspottal a telefonról. Már ha nem tárcsás készüléked van.
2020. máj. 11. 09:57
10/15 anonim válasza:
9, Aha, a használt router az olyan is. Meg 2500 forint, Édes Istenem... Ha nem tűnt volna fel, kérdezőnek gigabites netje van, nem valami hulladék falusi 20/5Mbit, mint neked. Ahhoz pedig meg van határozva, hogy milyen routerek működnek jól, nem pedig az innen-onnan összekukázott szemétre való Tenda meg társai. 900/300Mbitet ír kérdező, akkor az jó eséllyel Digi. Ahhoz az ajánlott MINIMUM router az Asus RT-AC1200GU, ami meg nem 2500 forint. Ha értenél hozzá, tudtad volna ezt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!