Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Járt valaki így ebay-es...

Járt valaki így ebay-es csomaggal?

Figyelt kérdés
December 18.án kellett volna kapnom egy csomagot Németországból. A csomag sajnos azóta sem érkezett meg. A csomagon nem volt biztosítás, de sajnos az sem garancia, ha lett volna rajta, hogy megkapjam. Járt valaki úgy, hogy több, mint egy hónapot kellett várni, mire megkapta a csomagomat EU-államból? Ebay-en rendeltem meg a terméket, az eladó átadta a futárnak, de azóta sem jött meg. Lehet, hogy csak a karácsonyi csomagdömping miatt nem kézbesítették még nekem?

2020. jan. 13. 14:42
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam elnézést. December 18.án adták fel, de jan.10-re meg kellett volna érkeznie.
2020. jan. 13. 14:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt ilyen. GLS szállította ki. Hozták is, de nem voltam otthon. Se telefon, se email, se értesítés a postaládában, hogy ott voltak.. csak simán viszsaküldték a második alkalom után.

Nem lehet, hogy akkor jöttek, amikor senki nem volt otthon?

Azóta kerülöm a GLS-t, magyar postánal legalább el lehet érte menni és hagynak értesítést....

2020. jan. 13. 14:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Reklamálj az eladónál mindenképp. Nekem mondjuk akkor volt ilyen, amikor német helyet adtak meg, de valójában kínából jött a csomag. Ha az eladó nem segítőkész, akkor jelenteni kell az ebaynél. Paypallal fizetted?,
2020. jan. 13. 14:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Honnan tudod, hogy december 18-án kellett megkapnod? Az a becsült kézbesítési idő amit kiírnak a termék adatlapján, pusztán tájékoztató adat a világ átlagaiból. Az nem szabály vagy kötelezettség, hogy neked meg kell kapnod addig a terméket, külön visszajár a pénz vagy ki tudja mit vársz a helyzettől.

Két nagyon fontos tényező tartozik a rendelésedhez:

- ha december 18-ig szólt a becsült kézbesítési idő, akkor az átlag 2-4 hetet számolva valamikor novemberben rendelhetted. Ez már bőven a karácsonyi csúcs időszaka, amikor minden késik.

- a magyar postánál munkaerő-hiány van, és teljesen fel van pörögve a külföldi rendelés divatja, a csomagok sokszor heteket állnak feltorlódva a központi elosztóban, hogy végre a vámolás után kiosszák a postának szállításra. Ez viszont sajnos egész évben jellemző.

Teljesen normális, hogy egy novemberi rendelést nem kaptál meg januárig. Én ugyanígy jártam, Anglia-Magyarország 55 nap volt, vámeljárás nélkül (október közepén adták fel, december közepén vettem át). Vámeljárással 70-75 nap is lehetett volna.

2020. jan. 13. 15:12
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

#1 Nem, nem küldhették vissza, mivel oda kértem, ahol mindig van valaki otthon (nagyszülő)

#3 Koorigáltam, csak pont nem láthattad. Dec 18-án adták fel, és a becsült érkezési idő, dec 31 és jan 10. Igen, sajnos tisztába vagyok azzal, hogy a postánál munkaerőhiány van (mindenütt ki van írva, hogy "munkatársat keresünk". Azonban előtte való nap szintén feladtak egy csomagot, Dél-Németországból, és azt megkaptam dec.30.án. Szóval, ez az egyik dolog, ami miatt gondolom, hogy már nem kapom meg. A másik: én kértem biztosítás nélkül mely 9 € volt, igaz az eladó kért +1,5 € csomagolási költséget is, de mégis, hogy kérjem vissza tőle a pénzt, ha egyszer én kértem biztosítás nélkül, mert 100 szor megjött már bizti nélkül is... Nem volna a pofámon bőr, hogy indítványozzam a pénzvisszafizetést...

2020. jan. 13. 15:45
 6/12 anonim ***** válasza:

Én legalább a 30 napot kivárnám, mielőtt szólok (jan. 18). Lehet még az eladó is azt fogja mondani, hogy adj a postának 1-2 hét türelmet, és utána refundol.

Ha személyes vélemény érdekel, én 60 nap alatt nem szoktam visszajelezni, mert jellemzően nem az eladó tehet róla, hogy a postán szarakodnak. Decemberben nálam még 55 nap volt az angliai küldemény kiszállítási ideje, ott már nagyon rezgett a léc (főleg miután láttam hogy egy ötös skálájú véleményes oldalon 1 közeli volt az eladó áruház értékelése százas nagyságrendű negatív véleménnyel). Bocs, ez nem ebay volt, de ugyanolyan nemzetközi szállítás a posta által.

2020. jan. 13. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:

Azért csak óvatosan a türelemmel, mert ha jól tévesztek, annyi nap van a reklamációra. Szóval jobb előbb jelenteni mint kifutni az időből. Egyébként a 60 nap az viccckategória.:S

Kína németország max 20 nap volt eddig. Ausztráliából volt kb 1 hét, aztán 3-at pihent a vámon. Ha a magyr postánál 60 nap, akkor nagyon nagy gázok vannak.

2020. jan. 13. 16:30
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy csomag amit 108 nap mulva kaptam meg.... már rég visszafizették addigra. Mondjuk nem egy nagy érték.
2020. jan. 13. 19:12
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem most volt egy kis vitám egy kínai eladóval! nem nagy összeg,(2100Ft) de gyökér volt, emiatt nem hagytam annyiban. November 2.-án rendeltem , és most január 20-ig sem ért ide. Ő egyébként január 2-ig ígérte, hogy leszállítja, de a csomagkövetés szerint november 23-nál megállt Isztambulban. Olyanokat irkált, hogy menjek a postára, meg kérdezzem a szomszédokat, a legröhejesebb, hogy keressem a fűben. persze a pénzt nem akarta visszaadni egyszer sem! Megreklamáltam és 3 nap után jött is az utalás. Engem ami zavar, hogy így 60 nap után még azzal sem lehet őket ilyesztegetni, hogy negatívot adok neki, állítólag ettől nagyon félnek, mert ilyenkor ez az opció már nem elérhető.
2020. jan. 26. 12:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Igen, az 60 napig elérhető. A kínaiak egyébként ilyenek mentalitásra. Valszeg nem ő volt a hibás, de nem segítenek, menj te utána, holott az eladó felel a leszállításért.

Volt velük sok huzavonám, de végülis mindig megérkezett a cucc. De ha késett, akkor mindig félrebeszélés meg az időhúzás ment, ezért eldöntöttem, ha valami 60 nap fölé húzódna, akkor az utolsó napon kap negatívot. De eddig még nem volt rá példa.

2020. jan. 26. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!