Járt valaki így ebay-es csomaggal?
Nekem volt ilyen. GLS szállította ki. Hozták is, de nem voltam otthon. Se telefon, se email, se értesítés a postaládában, hogy ott voltak.. csak simán viszsaküldték a második alkalom után.
Nem lehet, hogy akkor jöttek, amikor senki nem volt otthon?
Azóta kerülöm a GLS-t, magyar postánal legalább el lehet érte menni és hagynak értesítést....
Honnan tudod, hogy december 18-án kellett megkapnod? Az a becsült kézbesítési idő amit kiírnak a termék adatlapján, pusztán tájékoztató adat a világ átlagaiból. Az nem szabály vagy kötelezettség, hogy neked meg kell kapnod addig a terméket, külön visszajár a pénz vagy ki tudja mit vársz a helyzettől.
Két nagyon fontos tényező tartozik a rendelésedhez:
- ha december 18-ig szólt a becsült kézbesítési idő, akkor az átlag 2-4 hetet számolva valamikor novemberben rendelhetted. Ez már bőven a karácsonyi csúcs időszaka, amikor minden késik.
- a magyar postánál munkaerő-hiány van, és teljesen fel van pörögve a külföldi rendelés divatja, a csomagok sokszor heteket állnak feltorlódva a központi elosztóban, hogy végre a vámolás után kiosszák a postának szállításra. Ez viszont sajnos egész évben jellemző.
Teljesen normális, hogy egy novemberi rendelést nem kaptál meg januárig. Én ugyanígy jártam, Anglia-Magyarország 55 nap volt, vámeljárás nélkül (október közepén adták fel, december közepén vettem át). Vámeljárással 70-75 nap is lehetett volna.
Köszönöm mindenkinek!
#1 Nem, nem küldhették vissza, mivel oda kértem, ahol mindig van valaki otthon (nagyszülő)
#3 Koorigáltam, csak pont nem láthattad. Dec 18-án adták fel, és a becsült érkezési idő, dec 31 és jan 10. Igen, sajnos tisztába vagyok azzal, hogy a postánál munkaerőhiány van (mindenütt ki van írva, hogy "munkatársat keresünk". Azonban előtte való nap szintén feladtak egy csomagot, Dél-Németországból, és azt megkaptam dec.30.án. Szóval, ez az egyik dolog, ami miatt gondolom, hogy már nem kapom meg. A másik: én kértem biztosítás nélkül mely 9 € volt, igaz az eladó kért +1,5 € csomagolási költséget is, de mégis, hogy kérjem vissza tőle a pénzt, ha egyszer én kértem biztosítás nélkül, mert 100 szor megjött már bizti nélkül is... Nem volna a pofámon bőr, hogy indítványozzam a pénzvisszafizetést...
Én legalább a 30 napot kivárnám, mielőtt szólok (jan. 18). Lehet még az eladó is azt fogja mondani, hogy adj a postának 1-2 hét türelmet, és utána refundol.
Ha személyes vélemény érdekel, én 60 nap alatt nem szoktam visszajelezni, mert jellemzően nem az eladó tehet róla, hogy a postán szarakodnak. Decemberben nálam még 55 nap volt az angliai küldemény kiszállítási ideje, ott már nagyon rezgett a léc (főleg miután láttam hogy egy ötös skálájú véleményes oldalon 1 közeli volt az eladó áruház értékelése százas nagyságrendű negatív véleménnyel). Bocs, ez nem ebay volt, de ugyanolyan nemzetközi szállítás a posta által.
Azért csak óvatosan a türelemmel, mert ha jól tévesztek, annyi nap van a reklamációra. Szóval jobb előbb jelenteni mint kifutni az időből. Egyébként a 60 nap az viccckategória.:S
Kína németország max 20 nap volt eddig. Ausztráliából volt kb 1 hét, aztán 3-at pihent a vámon. Ha a magyr postánál 60 nap, akkor nagyon nagy gázok vannak.
Igen, az 60 napig elérhető. A kínaiak egyébként ilyenek mentalitásra. Valszeg nem ő volt a hibás, de nem segítenek, menj te utána, holott az eladó felel a leszállításért.
Volt velük sok huzavonám, de végülis mindig megérkezett a cucc. De ha késett, akkor mindig félrebeszélés meg az időhúzás ment, ezért eldöntöttem, ha valami 60 nap fölé húzódna, akkor az utolsó napon kap negatívot. De eddig még nem volt rá példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!