Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem jó a tápegység? Vagy a...

Nem jó a tápegység? Vagy a videókártya?

Figyelt kérdés

Rendeltem egy gépet a goldchip.hu-ról : [link]

Ezt vettem,És a tápegységre az van írva hogy 300w!

Vettem egy GIGABYTE Geforce GT 1030 OC 2gb videókártyát(Vadonat új!).

Beraktam a gépbe,és a hp logónál tovább nem jut a gép,néha sípl eggyet,biosba se tudok bejutni.

Kiveszem a videókártyát és alaplapival indítom a gépet,akkor tökéletes.

Gép tulajdonságai:

- Intel Core i5-2400s 2,5 - 3,3Ghz CPU

- Intel H61 Express chipkészlet

- 4GB 1333MHz DDR3 RAM

- 250GB-os SATA3 merevlemez

- Beép. DVD optikai meghajtó

- Integrált Intel HD Graphics 2000 VGA

- Realtek RTL8103EL Gigabit LAN

- 1 db PCI 2.3 slot, 2 db PCIe x1

- 1 darab PCI-Express x16 slot

- 8 db USB 2.0 port, 1 db D-Sub

- 1 db RJ45, 5 db Audio JACK

Aki tudja a hibát az írja le nekem,Én a tápra gyanakszom.

Köszönöm

#Videókártya Tápegység
2019. júl. 11. 08:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem bootol, vagy csak nincs képe? Mert nekem anno csinált olyat az rx 560-asom, hogy ha DP portról ment, akkor csak a windowsnál adott be képet, addig nem

Táp elég neki, a kártya 30 wattos, persze ettől még lehet rossz a táp

2019. júl. 11. 09:17
 2/24 A kérdező kommentje:
Van kép,Eljut addig hogy kiírja hogy bootolhatok meg biosba léphetek billentyűkkel,de onnan nem tudok semmivel se továbblépni.Se f10,se f9,És néha csippan egyet.Szóval a kárty elvileg jó.De akkor lehet hogy bios frissítés lehet a gond?
2019. júl. 11. 09:47
 3/24 A kérdező kommentje:

Eredeti Hp táp,de most szerváltam bele egy 350w-at próbának,és azzal se jó.Azért gyanakszom a biosra!

De a PClandot is felhívtuk ahonnan a videókártyát vettem,ők meg azt mondták egy 500w-os táp kéne minimum :C

Akkor már 70 ezerben van a gép,ha egy jobb minőségű tápot veszek!

2019. júl. 11. 09:51
 4/24 A kérdező kommentje:
A windowsot nem bootolja be sehogy,HDMI to VGA(D-sub) átalakítóval használtam a videókártyát.És valahol mintha olvastam volna bios frissítésről újabb kártyákkal.
2019. júl. 11. 09:53
 5/24 anonim ***** válasza:
Akkor nézd meg az alaplapod típusát, és keress rá, hogy azt a VGA-t milyen bios-szal kezeli
2019. júl. 11. 12:10
 6/24 anonim ***** válasza:

"ők meg azt mondták egy 500w-os táp kéne minimum"

Egy fenét kellene. a 1660 Ti-om + i5 6600k-s procim "alatt" is csak 450-es táp van, de még az is sok neki.

Az én VGA-m 120 wattos, a tiéd 30.

A processzorom 95 wattos, a tiéd 65.

És amúgy sem az lenne a hiba, hogy ne bootol, hanem fagyna játék közben

2019. júl. 11. 12:14
 7/24 anonim ***** válasza:

A videokártya - a rajta levő grafikai processzor specifikációi szerint:

[link]

30 W-os tápfelvételt ír, nem ír plusz PCIe tápcsatlakozót, szóval nem vehet fel 75 W-nál többet

[link]

az alaplapon keresztül. Ha ezt vennénk figyelembe, meg a 65 W TDP-jű Intel Core i5-2400s-t ( [link] ), az 140 W - mindennel együtt nem haladná meg a 200 W-tot.

Szóval a tápegységnek bőven elégnek kell lenni.

Hivatalosan ez a gép az alábbi videokártyákkal (lásd a Misc boards) volt bővíthető:

[link]

simán vannak benne nagyobb tápfelvételű darabok.

A legutóbbi BIOS-frissítés (8.06 Rev A) 2013-as:

[link]

Gyanúm szerint valamilyen kompatibilitási hiba lehet - pláne hogy eljutsz a POST képernyőig (ott nem ír ki semmi hibát? nem csipog? nem villog), és be tudsz lépni a BIOS-ba - régi brand (HP, Dell, Fujitsu) gépeknél simán előfordulhat, hogy nem szeretik az újabb videokártyákat:

[link]

2019. júl. 11. 12:22
 8/24 anonim ***** válasza:

"Gyanúm szerint valamilyen kompatibilitási hiba lehet - pláne hogy eljutsz a POST képernyőig (ott nem ír ki semmi hibát? nem csipog? nem villog), és be tudsz lépni a BIOS-ba - régi brand (HP, Dell, Fujitsu) gépeknél simán előfordulhat, hogy nem szeretik az újabb videokártyákat"

Ezzel nagyon nagyon egyetértek. Erről én is hallottam + tapasztaltam is. Anno egy jóval régebbi HD 5670-es kártyát sem vitt el egy ilyen Dell alaplap, pedig kompatibilis volt. Ilyen irodai gépeket nem szabad venni. Én is csak tartalékba vettem anno 5000 Ft-ért

2019. júl. 11. 12:33
 9/24 A kérdező kommentje:
7-es Köszönöm a válaszod!(Mindenkinek köszönöm,ezzel már értem hogy nem táp hiba.)Szóval, Eljutok a post-ig,néha csippan egyet(csipog) És semmilyen gombra nem reagál.És kiírja a HP logó alatt hogy Press esc To startup menu... amit mindig kiír minden indításnál,csak ha alaplapi videókártyával indítom akkor Elindul,tudok bootmenübe lépni,biosba, és be is bootol!(Erről a gépről írok most is,csak videókártya nélkül :C) videókártyával meg mintha lefagyna,ja és ha nyomogatom a billentyűket,akkor ilyen halk pötyögés hangot ad ki!
2019. júl. 11. 12:35
 10/24 A kérdező kommentje:

A Régi AMD Radeon HD 6450-es videókártyámmal működött,de az jóval régebbi :D

37 ezer forint volt ez a gép,jó lenne ha valahogy meg tudnánk oldani,ha végkép nem megy beviszem szervízbe...Hátha ők valami alaplapot tudnak bele szerválni,mert szerintem ez a baj!

Amikor írtam nekik hogy milyen kártya megy bele azt írták hogy:"Bármilyen PCIe Express kártya. "

2019. júl. 11. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!