Nem jó a tápegység? Vagy a videókártya?
Rendeltem egy gépet a goldchip.hu-ról : [link]
Ezt vettem,És a tápegységre az van írva hogy 300w!
Vettem egy GIGABYTE Geforce GT 1030 OC 2gb videókártyát(Vadonat új!).
Beraktam a gépbe,és a hp logónál tovább nem jut a gép,néha sípl eggyet,biosba se tudok bejutni.
Kiveszem a videókártyát és alaplapival indítom a gépet,akkor tökéletes.
Gép tulajdonságai:
- Intel Core i5-2400s 2,5 - 3,3Ghz CPU
- Intel H61 Express chipkészlet
- 4GB 1333MHz DDR3 RAM
- 250GB-os SATA3 merevlemez
- Beép. DVD optikai meghajtó
- Integrált Intel HD Graphics 2000 VGA
- Realtek RTL8103EL Gigabit LAN
- 1 db PCI 2.3 slot, 2 db PCIe x1
- 1 darab PCI-Express x16 slot
- 8 db USB 2.0 port, 1 db D-Sub
- 1 db RJ45, 5 db Audio JACK
Aki tudja a hibát az írja le nekem,Én a tápra gyanakszom.
Köszönöm
Biztos, hogy nem bootol, vagy csak nincs képe? Mert nekem anno csinált olyat az rx 560-asom, hogy ha DP portról ment, akkor csak a windowsnál adott be képet, addig nem
Táp elég neki, a kártya 30 wattos, persze ettől még lehet rossz a táp
Eredeti Hp táp,de most szerváltam bele egy 350w-at próbának,és azzal se jó.Azért gyanakszom a biosra!
De a PClandot is felhívtuk ahonnan a videókártyát vettem,ők meg azt mondták egy 500w-os táp kéne minimum :C
Akkor már 70 ezerben van a gép,ha egy jobb minőségű tápot veszek!
"ők meg azt mondták egy 500w-os táp kéne minimum"
Egy fenét kellene. a 1660 Ti-om + i5 6600k-s procim "alatt" is csak 450-es táp van, de még az is sok neki.
Az én VGA-m 120 wattos, a tiéd 30.
A processzorom 95 wattos, a tiéd 65.
És amúgy sem az lenne a hiba, hogy ne bootol, hanem fagyna játék közben
A videokártya - a rajta levő grafikai processzor specifikációi szerint:
30 W-os tápfelvételt ír, nem ír plusz PCIe tápcsatlakozót, szóval nem vehet fel 75 W-nál többet
az alaplapon keresztül. Ha ezt vennénk figyelembe, meg a 65 W TDP-jű Intel Core i5-2400s-t ( [link] ), az 140 W - mindennel együtt nem haladná meg a 200 W-tot.
Szóval a tápegységnek bőven elégnek kell lenni.
Hivatalosan ez a gép az alábbi videokártyákkal (lásd a Misc boards) volt bővíthető:
simán vannak benne nagyobb tápfelvételű darabok.
A legutóbbi BIOS-frissítés (8.06 Rev A) 2013-as:
Gyanúm szerint valamilyen kompatibilitási hiba lehet - pláne hogy eljutsz a POST képernyőig (ott nem ír ki semmi hibát? nem csipog? nem villog), és be tudsz lépni a BIOS-ba - régi brand (HP, Dell, Fujitsu) gépeknél simán előfordulhat, hogy nem szeretik az újabb videokártyákat:
"Gyanúm szerint valamilyen kompatibilitási hiba lehet - pláne hogy eljutsz a POST képernyőig (ott nem ír ki semmi hibát? nem csipog? nem villog), és be tudsz lépni a BIOS-ba - régi brand (HP, Dell, Fujitsu) gépeknél simán előfordulhat, hogy nem szeretik az újabb videokártyákat"
Ezzel nagyon nagyon egyetértek. Erről én is hallottam + tapasztaltam is. Anno egy jóval régebbi HD 5670-es kártyát sem vitt el egy ilyen Dell alaplap, pedig kompatibilis volt. Ilyen irodai gépeket nem szabad venni. Én is csak tartalékba vettem anno 5000 Ft-ért
A Régi AMD Radeon HD 6450-es videókártyámmal működött,de az jóval régebbi :D
37 ezer forint volt ez a gép,jó lenne ha valahogy meg tudnánk oldani,ha végkép nem megy beviszem szervízbe...Hátha ők valami alaplapot tudnak bele szerválni,mert szerintem ez a baj!
Amikor írtam nekik hogy milyen kártya megy bele azt írták hogy:"Bármilyen PCIe Express kártya. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!