Összeállítottam egy konfigurációt, mit gondoltok?
A héten meg szeretném rendelni az alábbi hardvereket:
Alaplap: GIGABYTE B450 AORUS M
RAM: GSKILL Aegis 2×8GB DDR4 3000MHz
Tápegység: Be quiet! 500W Pure Power 11 CM [BN297]
SSD: Crucial 120GB 2,5" SATA3 BX500
Már processzornak megvan egy Ryzen 5 2600, videokártyának pedig egy GTX 1060 3GB.
Mit gondoltok az összeállításról? Módosítanátok rajta valamit?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tápnak Seasonic Focus Gold 450W.
A többi rendben van.
Köszönöm a válaszokat!
Rendben, akkor a tápot módosítom.
Általános kérdés, de 450W megfelelő lesz?
Nem kell esetleg 500/550W? Vagy egy minőségi Seasonic 450W-os tökéletes?
BitFenix Formula Gold 550W-os verzióján gondolkodtam még, úgy tudom, az is minőségi kategória.
Viszont iPon-ról rendelem majd, ott viszont csak BitFenix Formula Gold 650W van. Az nyilván feleslegesen sok, de árban ugyanott lennék.
Akkor az előbb ajánlott Seasonic vagy az általam említett BitFenix lehet a jobb döntés?
450W-is megfelel, de a Formula Gold is nagyon jó választás.
Ha belefér nyugodtan veheted azt.
#5.+1.
Az tényleg best buy jelenleg.
Köszönöm a visszajelzéseket, srácok!
És, ha az említett 1000W-os tápot venném, valami probléma léphet fel, esetleg hamarabb tönkremegy?
Miért szokták lebeszélni az embereket a feleslegesen nagy teljesítményű tápegységekről?
Mert 23 ezerért Platinum PSU tényleg ajándék lenne.
Akkor szoktuk lebeszélni, ha a teljesítmény a minőség rovására megy. Ha nagyon olcsón adnak egy kiváló, de nagy teljesítményű tápot, azt nyilván meg szabad venni.
Viszont időközben láttam, hogy a meghibásodási százaléka meg elég magas, szóval lehet, hogy valami gond van vele, azért kerül csak ennyibe. Árukeresőn is van negatív vélemény a széria másik tagjáról. Furcsa, mert amúgy 2 igen alapos külföldi teszt meg abszolút dicséri. Szóval nem tudom, már bizonytalan vagyok abban, hogy tényleg olyan jó-e...
Értem, köszönöm, hogy utánanéztél!
Akkor szerintem a BitFenix Formula Gold 650W-ot választom. A nagyobb teljesítmény még későbbi gépfejlesztésnél is jól jöhet. Elég jó árban van.
Ha még lenne plusz infótok, írjátok le nyugodtan!
#9 Igen, a Bitfenixszel nem lőhetsz mellé.
Talán még az Antec EA550G Pro, ami nem volt eddig említve, abban sem csalódnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!