Elsősorban, szoftver virtualizációra nézek ki, használt asztali PC konfigurációt (lehet perifirák nélküli is). Összeállítottam egyet - mi róla a véleményetek? Valamit cserélni kell benne?
Azért használt, mert 100.000 Ft felé nem nagyon akarok menni és elsősorban AMD-ban gondolkodok.
Pl. egy ilyen konfigurációban RAM-ot már nem bővítenék - [link] - csak 1 TB körüli, SATA-s HDD-vel (pl [link] - [link] - [link] ) és SSD-vel (pl [link] ) egészíteném ki.
o.O
Mit értesz szoftver virtualizáció alatt?
Virtualboxra gondolok inkább.
Ahogyan látom, ez már nem szoftver, hanem OS virtualizáció lenne és elsősorban sok RAM-ot kíván.
A fő lényeg, hogy a processzor képes legyen a hardveres virtualizációra - AMD esetén az AMD-V-re.
"Virtualboxra gondolok inkább. "
Mármint asztali környezetet használva akarsz még virtualizációt (például szoftverfejlesztéshez/szerverüzemeltetéshez tesztkörnyezet) vagy szerverként (VPS)?
Megnéztem és az Opteron 2352 képes az AMD-V-re:
és szerverüzemeltetéshez tesztkörnyezetre lenne.
VMware a legjobb ilyen célokra. Persze van sokféle verziója. Ami szerintem neked célszerűbb lenne:
-> VMware Workstation (ncore vagy thepiratebay)
Sokkalta többet tud, mint a VirtualBox és nem is eszik annyi erőforrást alapjáraton.
"Ami szerintem neked célszerűbb lenne:
-> VMware Workstation (ncore vagy thepiratebay)"
Varezolni felesleges: van ingyenes VMWare Player.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!