Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért merül a laptop akkumulát...

Csabeszkusz99 kérdése:

Miért merül a laptop akkumulátora, ha a géphez csatlakoztatva a töltő?

Figyelt kérdés
A napokban vásároltam egy egy ASUS TUF Gaming FX505GE gamer laptopot. Használat közben mindig csatlakoztatom a töltőt, ha kikapcsolom, a töltőt is kihúzom. Nincs a működéssel semmi probléma, míg csak netezek vagy letöltök dolgokat, videózom stb.. Azonban ha megnyitok egy nagy teljesítményt igénylő programot, pl. egy napjaink beli játékot, akkor az aksi merülni kezd, és a töltő kezdi is a munkáját és tölti az akkumulátort, de az aksi csak tovább merül.. Onnan tudom, hogy a töltő jó, hogy ezeket a dolgokat leellenőríztem egy kis akkumulátor monitorozó programmal... Elvileg megvan minden driver és illesztőprogram... Tehát mit gondoltok, mi lehet a probléma?

2019. jún. 15. 21:51
1 2
 11/12 baroscharlie111 válasza:
Nekem is ez a problémám ezzel a tipussal , és az itt felvetett megoldás nem segített! :(
2019. nov. 3. 12:54
 12/12 baroscharlie111 válasza:
Végére jártam. A helyzet az, hogy támogat 180wattos tápot is. Az pedig hogy merül, az úgynevezett hibrid töltés miatt van. Ennek a szériának 2 változattípusa van. Az fx505g/705g és fx505d/705d. A különbség a processzorban van. A g széria intellel dolgozik, ami alapból kb 45wattot eszik, de felmehet akár 78wattig, a d pedig a ryzen változat, mely 35wattot eszik, és nem is nagyon megy fölé, de szoftver hiányában alá sem (nincs undervolt meg ilyenek). Az inteles modellek alapjáraton, minimális overclcock mellett elegendő áramot vesz föl, de ha túlhajtjuk nagyon, akkor nem elég, és az akkuból merít. Ezt az ASUS hibrid töltésnek nevezi. 40% akku fölött kapcsol be, és 30%-ig hagyja merülni, nem tölti fel teljesen. Az ASUS szerint nem rontja az akkut, és én személy szerint nem tapasztalok akkumulátorromlást. Úgyhogy ez a helyzet, karácsonyra betervezett a 180watt :slight_smile: . Mostmár megtanultam, hogy ezt is figyelni kell a jövőben, életemben nem hallottam még ilyet, de hát az ASUS útjai kifürkészhetetlenek. Mindenkinek köszönöm mégegyszer, királyak vagyotk!
2019. nov. 3. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!