A Rufus vagy a Windows usb tool a megbízhatóbb?
Figyelt kérdés
Az interneten szinte mindenhol azt írják hogy a Rufus jobb, viszon 1x telepítőt sikerült már vele elszúrnom. A sok lehetőség miatt sok a kockázat vele, viszont a másik sokkal egyszerübbnek látszik. Nagyon tanácstalan vagyok ebben az ügyben hogy mit csináljak. Utoljára úgy csináltam meg a Rufust hogy azt csak is a uefi képes futtatni, viszont a ásikról kevesebb jót hallani.2019. jún. 6. 11:42
1/21 anonim válasza:
Én a [link] oldalon lévő programot szoktam használni (Windows-os .iso fájlt is ki tud írni pendrive-re hogy lehessen telepíteni vele).
2/21 anonim válasza:
Win 8-10 UEFI telepítő pendrive létrehozásához csak Fat32-re kell formázni (bármivel) a pent és rámásolni a felcsatolt ISO tartalmát. Bios gyors bootválasztó menüben pedig UEFI-ként bootolsz rá..
Nem kell ide semmilyen program.
3/21 kovbalcu válasza:
Én a rufus-t ajánlom. Tudsz vele uefi t és a régi bioszokat is támogatja.
4/21 A kérdező kommentje:
Pont az a gond hogy utoljára véletlen uefi-re bootoltam a windows 10-et, pont az lenne a cél hogy ezt most elkerüljem.
2019. jún. 6. 12:53
6/21 anonim válasza:
7 évesnél nem öregebb gépre a Win10-et UEFI módban érdemes telepíteni..!
7/21 anonim válasza:
Ettől függetlenül a YUMI is használható, mindkét módot tudja leírása szerint.
8/21 anonim válasza:
#7: Important YUMI UEFI info: You'll need to disable secure boot (if it's enabled).
Azaz NEM kompatibilis a SE-al. :(
YUMI Universal USB Installer esetén aztán szintén teljesen mindegy mivel másolja ki az ember a ISO tartalmát FAT32 penre: Filekezelővel vagy UUI-vel.. :)
Nyilván aki nem tud másolni annak az UUI jó megoldás. :D (vagy ha legacy módban akar installálni régi gépre)
10/21 anonim válasza:
Kimásolja pendrive-re a program és boot-olhatóvá is teszi. azt, hogy UEFI gond lett volna vele, nem tudtam, én csak azt olvastam, hogy mindkettőt támogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!