Error legacy boot of uefia media?
Figyelt kérdés
Pendriveról újra szeretném telepíteni a gépem, de valamiért ezt írja ki. A többi szövegből azt szürtem le hogy talán rosszul lett a Rufussal rá rakva a Windows 10. Az integrated peripherialsnál a Sata controll mode AHCI-re lett állítva, de még mindig semmi. De talán az lehet a gond hogy az IDE channel mindenhol nonet ír ki. Egyébként is, mi az az uefia?2019. jún. 5. 11:49
1/6 anonim válasza:
GPT partíciós séma szerint, FAT32 fájlrendszerrel írd ki azt a pendrive-ot Rufus-al.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól értem, én úgy telepítettem fel a Windowst Rufussal hogy azt csak is az uefi képes futtatni?
2019. jún. 5. 14:13
3/6 anonim válasza:
Csináld meg az iso-t ezzel a programmal. Nem kell semmit állítgatni és jó lesz.
4/6 A kérdező kommentje:
Melyik program a megbízhatóbb, gyorsabb, biztosabb?
2019. jún. 5. 16:05
5/6 Haburc válasza:
Van egyszerűbb módja UEFI-s telepítő elkészítésére. Daemon tools segítségével nyisd meg a win 10 telepítő képfájlt, majd a pendrive-ot formázd meg FAT32-re alapértelmezett foglalási egységgel. meglévő windowson belül. Ezután másold át egyszerűen a virtuális meghajtó tartalmát, ahol megnyitottad a képfájlt. (Arra vigyázz, ha bővített a képfájl, és az install.wim fájl meghaladja a 4 gigát, nem tudod másolni) Ezután újraindítás, a BIOS-ba legyen beállítva az UEFI mód, a SATA mód maradjon ACHI-ba a boot sorrendbe látszani fog a pendrive. Állísd be elsődleges bootra majd mentsd el. Utána elindul a win 10 telepítő uefi módba. Lényeges dolog, ha a rendszermeghajtód MBR partíció séma van, törölnöd kell őket, újra kell particionálni, hogy GPT partíció séma legyen. Ha van fontos adatod, előtte mentsd le. Egyébként rufus-sal én sem tudtam megcsinálni az uefis telepítőt, de ezzel a módszerrel igen. Remélem segítettem.
6/6 anonim válasza:
Érdekes módon én Rufussal is meg tudtam csinálni, nálam a sima "rámásolós" módszer nem működik.
Kérdező, próbáld ki mindet és válaszd a számodra legkényelmesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!