Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Atom processzoros számítógépet...

Atom processzoros számítógépet érdemes még megvásárolni?

Figyelt kérdés

Konkrétan erre gondolunk: [link]

Mert elég olcsó, és nagyon kevés a pénzünk, a PC-nk pedig tönkrement. Vajon mekkora teljesítményre számíthatunk?

2019. ápr. 29. 20:15
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva nem tudom mennyit fogyaszthat ez az asztali gép. El se tudom képzelni, hogyna lehetne megmérni. Ha jól tudom, csak a processzor elfogyazst annyi áramot, mint egy hagyományos régi típusú villanykörte, olyan 70-80 watt lehet. És persze tápegység, merevelemez, alaplap, memória, na és a képernyő is ott van, összességében nemigen fogyaszthat többet 350 wattnál, mert ennyi szerepel a tápegységen. Ennyi lehet a kapacitása. Nagyon régi számítógép, még a Pentium 4, 2.4 GHZ, Intel alaplap, 2 Gb Ram. Az alaplapon 2 db kondenzátornak nevezett kis elektronikai alkatrésznek is szemmel láthatóan már ki van türemkedve a belseje, ami barna, alighanem ezért kell hajszárítóval melengetni. De elegendő mindössze 1 percig fúvatni rá a meleg levegőt a legalacsonyabb fokozaton, és akkor láss csodát, már el tud indulni a régi számítógép. Tehát ebben már nem nagyon lehet kicserélni semmit sem :| hiszen ősrégi az egész. Nem kompatibilis már ez az alaplap a mai processzorokkal, régen nem :/ Ram memória sem használható már, régi az is.

De az elképzelhető, hogy olcsóbban kijönne alkatrészekből egy új PC, mint a kérdésben szereplő Minix mini számítógép ára? Azért akartunk ilyen egybe minipc-t, mert ezzel kevesebb a macera. Igaz cserélni sem lehet benne az alkotó elemeit, ha véletlenül elromlik :|

2019. máj. 1. 00:59
 22/34 MGéza ***** válasza:
100%

Hát ha új nem is, de olyan amit javasoltunk igen. Cégektől 1 év garanciával lehet venni olyat, kérésre ssd is kerül bele. Csendes is lesz, gyors is és annyit se fog fogyasztani mint a mostani. A mini atomos gépekre sincs sokkal több garancia.

Egy asztali összeállítás multimédiára, ez 85-90k forint kiszállítással:

[link]

2019. máj. 1. 05:35
 23/34 anonim ***** válasza:
#22 +1
2019. máj. 1. 10:11
 24/34 anonim ***** válasza:

+1

Ennyi pénzért az a legjobb összeállítás.

2019. máj. 3. 17:02
 25/34 MGéza ***** válasza:
100%
22 vagyok. A memóriát kifelejtette ez a csoda. Szóval abból dual channel kit kell, 2X4Gb elég, így jön ki a 90k. Persze ha erre nincs pénz akkor marad a brand, de az atomos gépeket felejtsd el.
2019. máj. 3. 17:15
 26/34 anonim ***** válasza:

A régi lapon miért nem keresed meg a hibás kondenzátort és inkább cseréled ki?

Nem halt meg az a lap szerencsére.

2019. máj. 17. 05:01
 27/34 A kérdező kommentje:

nem értünk hozzá, nincs forrasztási ismeretünk, se szerszámok, tartalék kondenzátor sincs

inkább vennénk már újat, mert ez a szg lassú, HD videót már nem játsza le, nem bírunk megnézni egy filmet

2019. máj. 18. 02:22
 28/34 MGéza ***** válasza:
Szerintem tisztázd magadban mennyi pénzed van rá. Az atomos konfig nem fog kevesebbe kerülni mint az amit én javasoltam, viszont sokkal gyengébb lesz és nem fog sokkal kevesebbet fogyasztani. De tényleg, takarosra véve a figurát sem menjetek vásárlásban egy brand i3-i5 gép alá, csendesség miatt a hdd mellé érdemes ssd-t kérni.
2019. máj. 18. 08:46
 29/34 anonim ***** válasza:
Ez még mindig téma? 1 hónap eltelt majdnem... Ott a 22-es válasz, abban egy nagyon jó konfiguráció van, vagy vedd meg azt, vagy vegyél mást aztán másnap jöhetsz fel kérdezgetni, hogy miért nem jó ez meg az, meg miért jön be 5 perc alatt egy böngésző. Ezen nincs is mit boncolgatni már, annál csak rosszabbat kapsz, mint amit itt írtak.
2019. máj. 19. 12:04
 30/34 A kérdező kommentje:
most azt hallottuk, hogy ezt az Atom processzorra épülő mini pc-t alacsony fogyasztásának köszönhetően szolár panellel is lehet üzemeltetni, talán ezért is jó volna, mert áramszünet vagy természeti katasztrófa esetén is működtetni lehetne
2019. máj. 19. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!