Hosszútávra 4. generációs processzoros laptop megéri-e?
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e hosszútávra (mondjuk 4 évre) olyan laptopot venni, melyben 4. generációs processzor van, vagy inkább egy fejlettebb után nézzek?
Köszi
Mihez képest negyedik generáció?
8086
80286
80386
80486
Tán Windows 98 még eldöcög rajta. De csak ha megvan 16MB RAM! De szerintem maradj a Windows 95-nél, mert a 98-hoz már inkább 80486DX2 kell.
Ha Hawsell (pl i5-4200u) alapúra gondolsz, akkor igen.
Broadwell (pl i5-5200u) nem sokkal erősebb, csak energiahatákonyabb.
Intel Core i5 4210U-s processzorra gondoltam.
Az gondolom benne van a 4200U-s kategóriába.
Egy Haswell alapú 4210U bőven elég midennapi hasunálarta, hacsak nem valami nagyon teljsíményigényes programhoz kell.
Ez ugyanúgy elmondható egy 4 éves Sandy Bridge -ekről is, min pl az akkoriban gyakori i5-2410m.
Egy i5-ös notebook-nál álatában ha 4 év után gond van a géppel álatános felhasználás mellett, az nem processzor teljesítménye miatt lesz, hamem egyéb okok miatt.
Milyen gépet néztél ki?
Sajnos a weboldal linket, amin a laptopot néztem, most nem tudom megmutatni, de a nevét beírtam a mobilomba:
Toshiba Satellite L50-B-1M9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!