Atom processzoros számítógépet érdemes még megvásárolni?
Konkrétan erre gondolunk: [link]
Mert elég olcsó, és nagyon kevés a pénzünk, a PC-nk pedig tönkrement. Vajon mekkora teljesítményre számíthatunk?
Hát az atom széria mindig is egy gyenge hulladék volt, kétlem hogy ez változott volna. Elég érdekes gép(???) amit választottál. Teljesítményre egy 4-5 éves középkategóriás mobiltelefon szintjét hozza. Nem is tudom biztosan, menne-e rá windows valahogy, bár elvileg mennie kéne. A helyedben két opció közül választanék: a tönkrement PC (pc szóból asztalira asszociálok) talán ennél olcsóbban is javítható, nyílván csak 1 alkatrész szállt el.
A másik amit tudnék ajánlani, az egy 3-4 éves közepes laptop, azok kijöhetnek ennyi pénzből, és ha jól választasz és nem vernek át, még sokáig húzhatja.
De elsősorban a tönkrementet éri meg szerintem rendbehozni. Akár alaplap, akár ram, akár proci szállt el, mindegyik kapható szerintem 70ezer alatt.
Ezt a minix-et nem igazán ajánlom.
Tehát ez a link a jó [link]
A PC úgy ment tönkre, hogy már hajszárító szükséges a beindításához: egy külön hajszárítónk van az asztali PC-hez, azzal kell "bebikázni", mint hajdanán egyes automobilokat, jelen esetben az alaplapon lévő egyes elektronikai alkatrészeket, ha jól tudom a kondenzátorokat kell egy kicsit befúvott meleg levegővel enyhén felmelegíteni, mert másképpen nem hajlandó elindulni a gép. Úgy jöttünk erre rá, hogy nyári napokon nem volt gond vele, télen viszont nem volt hajlandó elindulni, így kipróbáltuk a hajszárítót, és működött, azóta ezt a módszert alkalmazzuk.
Igen, de még azért használható, most is azon írok. Az vele a legnagyobb probléma, hogy a HD videókat már nem bírja lejátszani sajnos :| gyönge a processzor.
Egyébként a laptopok között is akad jónéhány Atom processzoros, és azokat is szép számmal vásárolják, pl Lenovo Miix 320 vagy a népszerű Alcor Snugbook, ami a legeslegolcsóbban megkapható. Valamire csak jó akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!