Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Atom processzoros számítógépet...

Atom processzoros számítógépet érdemes még megvásárolni?

Figyelt kérdés

Konkrétan erre gondolunk: [link]

Mert elég olcsó, és nagyon kevés a pénzünk, a PC-nk pedig tönkrement. Vajon mekkora teljesítményre számíthatunk?

2019. ápr. 29. 20:15
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez fogja a villanyszámládat romba dönteni. Nálam napi szinten 4 gép megy. A fiamé pl egy 125 wattos FX, az enyém egy 95 wattos I5-2500. Ezeken kívül még általában 2 másik gép is megy. Havi 5000 villanyszámlát fizetek. És azért nem fogom ezeket a gépeket atomos gépekre cserélni, hogy 4900-at fizessek. De ha te ragaszkodsz hozzá, akkor a te döntésed. Az első héten meg fogod bánni, hogy nem egy normális gépet vettél.
2019. ápr. 29. 22:30
 12/34 A kérdező kommentje:
Értem, azt reméltük olcsón megússzuk ezzel a kis minipc-vel. Még ezt is nézegettük [link] de ebben sajnos nincs memória.
2019. ápr. 29. 22:40
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

"azt reméltük olcsón megússzuk ezzel a kis minipc-vel"

Erre belinkelsz egy 15 ezerrel drágábbat, amiben még memória sincs, és a merevlemezről is mélyen hallgat a leírás, csak annyit közölnek, hogy van benne. Én kifogytam az érvekből az asztali gép mellett. Talán valaki még tud jobb tanácsot adni.

2019. ápr. 29. 22:59
 14/34 A kérdező kommentje:
Mégiscsak ez a második legolcsóbb, ami hasonló, azaz nem zörög benne egy ventillátor.
2019. ápr. 29. 23:30
 15/34 anonim ***** válasza:
Nincs benne se ram, se hdd/ssd
2019. ápr. 30. 09:04
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Azt ugye tudod, hogy ez nem teljes értékű asztali gépnek, hanem mediaboxnak van szánva, pont ezért is van ott a kép, hogy a TV hátuljára szerelhető.

Nyilván használható rendes gépnek, de nem túl nagy a teljesítménye.

Ez a gép arra való, hogy teszel rá egy mediaszervert, meg esetleg torrent klienst és erről játszod a TV-re a filmeket.

Erre a gépre tutira nem raknék Windowst, maradjon csak rajta az Ubuntu, azzal elboldogul.

2019. ápr. 30. 09:13
 17/34 A kérdező kommentje:

A merevlemez hiánya még annyira nem is katasztrófa, mert az ember rádug egy minden háztartásban megtalálható pendrive-ot, és arról is lehet futattatni az operációs rendszert, amíg az ember összespórol annyit, hogy tud venni valamilyen merevlemezt.

Ha az Ubuntuval "elboldogul", akkor tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy nem a szerkentyű, ami végülis lassú, hanem a Windows hasznosítja rosszul esetleg pazarlóan az erőforrásait, nem jól gondolom?

Mi kimondottan Linux felhasználók vagyunk, az egész család immáron hatodik éve, azon belül is Arch Linux, nekünk nagyon bevállt eddig. Már teljesen megszoktuk. Utoljára a Windows XP-t használtuk, még úgy 2012 táján is, amik utána következtek, pl Windows 8.1, Windows 10, ezekről csak hallomásból tudunk, de már nem próbáltuk ki, mert minden igényünket kielégítette ez a Linux változat. Ebben is elérhető megfelelő program szinte minden elképzelhető feladatra, illetve a Windows-hoz való programok túlnyomó része is futtatható a Wine-nal, ha mindenképp erre van szükség. Példa erre az IrfanView, illetve olykor az mp3dc, amit így szoktunk, mert helyette még nem találtunk hasonlót a Linux programjai közül.

2019. ápr. 30. 09:51
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

#16 vagyok. Én 10 éve használok Linuxot elsődleges rendszernek. Soha többé nem mennék vissza Windowsra.

Irfanview helyett javaslom az Xnview-t, nekem bevált.

Egyébként ja, a Windows bánik pazarlóan az erőforrásokkal, első sorban azért, mert rengeteg olyan szolgáltatást futtat alapból, amit a userek 10%-a használ csak.

Öröm látni, hogy más is van, aki az egész családot átállította Linuxra. :)

2019. ápr. 30. 12:00
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Teszek még egy kísérletet az asztali gép mellett. Nem lenne egyszerűbb kicserélni a régi gépben az alaplapot? Mivelhogy azt írtad, hogy az betegeskedik. A többi alkatrészt ugyanúgy fel lehet használni. Alaplapot olcsóbb venni, mint komplett gépet. Nem írtad, hogy milyen foglalatú az alaplap, de bármilyet lehet kapni max 20 ezer ft-ért. Te írtad, hogy nagyon kevés a pénzetek erre. Akkor miért adnál ki 60-80 ezret, ha 15-20-ból is meg lehet oldani?

Egyébként a linux-al én is egyetértek, bár én windowst használok.

2019. ápr. 30. 12:41
 20/34 MGéza ***** válasza:
100%

Egyébként a számításod egy marhaság az áramszámlával kapcsolatban, leírom miért:

1: Nem csak a processzor fogyaszt áramot! Téveszme, amivel meg lehet vezetni a gyanútlan vásárlót. Valójában egy erősebb processzor sem fogyaszt átlagban sokkal többet mint egy energiatakarékos, mert sokkal kisebb teljesítményt igényel tőle egy adott feladat végrehajtása, mint egy gyengébb processzornak ami kénytelen maximumon erőlködni.

2: T végződésű, energiatakarékos létezik ezekből is.

3: A géped egyéb fogyasztói az alaplap és a merevlemezek, az integrált dolgok mint az usb cuccok vagy a hálókártya is vesznek fel áramot, ezekről mindenki mélyen kussol.

4: Egy brand gépbe gyakran silver vagy gold hatásfokú tápegységet tesznek ami tovább csökkenti a fogyasztást, a kisebb transzformálási veszteség miatt.

5: Végül, de nem utolsósorban: Eddig nem asztali gépet használtál? Annak amit hajszárítóval kell bebikázni, nem érzed soknak a fogyasztását?

2019. ápr. 30. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!