Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen tápot vegyek ebbe a...

Milyen tápot vegyek ebbe a konfigba?

Figyelt kérdés

A gépbe menne egy:

- r5 2600 (nem x, sima; de lenne egy ~4 ghz oc)

- rtx 2060

- 16 gb hyperx ram 3333mhz cl16-os

Amit én eddig néztem hozzá:

FSP Hydro 500w (sima nem GE)

FSP Hyper S 500w

Be quiet System Power 9 500W

Ezek közül melyik rendelkezik jobb belsővel? Vagy mit tudtok ajánlani? A gépet ~140e árkerettel venném, mert az rtx csak később megy majd bele, szóval 16-17 ezernél többet nem igazán tudok rászánni (így is 145-148 körül vagyok már).

Másodlagos kis kérdés lenne, hogy 'ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4' lenne az alaplap. Ebből a listából: [link]

nézve ennek még jó vrm hűtése van, és viszonlag olcsó. A konkrét kérdés az lenne, hogy írja, hogy OC-zva bírja a 3200+ mhz ramokat, és ha én szabadjára engedném benne a hyperx-et 3333mhz-en, akkor olyan ugye nem lehet, hogy valami áramkör túlmelegszik és leég? A ram elméletileg 3000 és 3333 mhz-en is 1.35 volttal megy, szóval nem kéne, hogy baja legyen, csak engem kicsit aggaszt, hogy a legtöbb lap már a 2666 mhz-et is csak oczva támogatja.

2019. ápr. 24. 01:40
 1/9 anonim ***** válasza:

E 3 táp közül a Be Quiet. Ebben az ársávban nem is nagyon van most más, max. az Antec Neo Eco 450M lehet még alternatíva.

RAM túlmelegedés miatt nem aggódnék, általában a hűtőborda is csak dísznek van rajtuk, mert nincs mit hűteni, nagyon alacsony áramfelvétellel működnek.

2019. ápr. 24. 06:49
 2/9 A kérdező kommentje:

Kösz a viszonylag gyors választ.

Nem arra gondoltam, hogy a ram túlmelegszik, hanem hogy az alaplap oldalán azt írják, hogy csak OC-zva támogat 2666 felett, és 3200-ig van írva (igaz ott azt írja 3200+). De mivel más alaplapoknál ki van írva rendesen még 3466-ig vagy 3600-ig, ezért gondolom ez a 3200 plusz valami olyasmit jelent, hogy 3200-nál sokkal nagyobb órajellel nem fog benne ram menni. Szóval a kérdés az lenne, hogy ha én ebben a 3200+ alaplapban 3333 Mhz-en üzemeltetném a ramomat, akkor az az alaplapban nem kéne, hogy bármilyen kárt tegyen ugye?

Csak ez nekem ilyen berögződés, hogy az OC az nem mindig egy 100%-ig biztonságos dolog.

De mivel a legtöbb 2400 Mhz feletti ram úgyis 1.35 volton megy, és ez is 1.35 3333 Mhz-en, ezért gondolom én, hogy nem kéne, hogy baja legyen. Csak gondoltam inkább megkérdezem.

2019. ápr. 24. 08:45
 3/9 MGéza ***** válasza:
Az Antec Neo Eco jobb ajánlat mindtől amit te néztél. Tesztekben magas minősítést kapott, dupla golyós csapágyas ventik, félmoduláris. A system power belépő szintű széria kis fogyasztású gépeknek, nem kell hanyatt esni a márkától, ne essünk abba a hibába mint régen a Chieftec esetében. Megbízható de minek vegyük ha van az árán jobb is?
2019. ápr. 24. 09:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Egy ilyen tesztet tudsz linkelni? Amúgy jobban örülnék, ha 500W meglenne a táp. Találtam ebből is 600 meg 550-eset, de azokra sok helyen garanciát se adnak. Esetleg van valami plusz lehetőség, ha olyan ~21-22 ezerig kitolom a keretet?
2019. ápr. 24. 11:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Még az fsp hydro ge-t nézegettem az 550-eset, bár az ~28k, jelenleg nincs rá keret. Esetleg tudnátok ebben az árkategóriában is írni? Ha annyival jobbak, akkor lehet, hogy halasztom egy kicsit a vásárlást, és akkor inkább legyen egy minőségibb táp.
2019. ápr. 24. 11:31
 6/9 MGéza ***** válasza:
Most nem tudok linkelni de rákereshetsz magad is. 550W meg 600? Minek? A túltervezésnek semmi értelme, nem kell benne "tartalékot" hagyni meg ilyesmi. Régi, rossz beidegződés.
2019. ápr. 24. 15:14
 7/9 A kérdező kommentje:

A túltervezésnek jelen esetben mondjuk az is egy oka, hogy sok 450 és 550 wattos táp között kb. ezer forint különbség van. Én esetleg terveztem ezt a tápot tovább vinni következő konfigba majd.

A valódi oka inkább az, hogy úgy tudom a legtöbb tápnak ~50% kihasználtság körül van a legjobb hatásfoka. Mivel jelen esetben a kártyát meg a cpu-t is szeretném kicsit oczni, ezért elképzelhető, hogy 300+ wattig simán felugrik a fogyasztás játék közben. Bár gondolom jellemzően ettől alacsonyabb lesz, szóval én olyan 500-550-esre gondoltam.

2019. ápr. 24. 16:47
 8/9 anonim ***** válasza:

21-22 ezerig már kibővülnek a lehetőségek.

Ezeket ajánlom boltból:

Zalman ZM850-EBT

be quiet! Pure Power 10 vagy 11 500W

Enermax RevoBron 600W

Antec NeoECO 550M

Legjobb persze a Bitfenix Formula 450 lenne, de ha nem akarsz 500-nál kisebbet, akkor ez van.

Illetve hardveraprón van egy igen jó ajánlat:

[link]

Innen a Kolink Continuum. Ugyan kevés garit ad rá, de attól még ez egy majdnem csúcskategóriás táp, Tier 2-es besorolással, ennyi pénzért best buy.

Vagy még ez is jó: [link]

2019. ápr. 25. 06:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, valószínűleg a bitfenix lesz. Ment mindenkinek a zöld.
2019. ápr. 25. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!