Milyen tápot vegyek a következő konfigba? Többi lent!
Ezt a kérdést már feltettem csak sajnos viszonylag kevés válasz érkezett.A gép:
Cooler Master Elite Knight ház-Intel i5 4590 proci Deepcool Gammax t300 proci hűtő----Gygabite 750ti 2gb videókártya---8 Gb Kingsote Hyperx Fury 1866mhz Ram-----1 terra Toshiba vinyó----128Gb Kingstone Ssd---2db 12 centis Bitnefix rendszerhűtő.A jelenlegi táp egy hulladék Cooler Thermal 500 wattos cucc.A felét sem tudja leadni és túl van terhelve.Forró és hangos.Ez egy másfél éve vásárolt előre összeállított gép volt.Akkor még teljesen hülye voltam a témához.Még most is az vagyok csak talán már nem annyira.
Tudom,hogy a tápon NEM szabad spórolni de ha nem muszáj akkor nem mennék 15-20 ezer forintos keret fölé!És tudom,hogy ehhez a géphez fölösleges a pl 600 wattos táp de én affelé hajlok mert szeretném ha maradna benne tartalék későbbre!Egyet kinéztem de amikor előzőleg föltettem ezt a kérdést azt mondták ez egyátalán nem lenne jó.Pedig a kommentek között nagyon dícsérik.
Köszönöm szépen a válaszokat és ha nem túl nagy kérés egy rövid indoklást is szeretnék kérni,hogy egy picit okosodjak a témában!
A géped fogyasztása max terhelésen 200w körül mozog, ennek nagy része 12v ágon keresztül, szóval olyan tápot vegyél ami ezt a terhelést kibírja. A 750ti még plusz tápcsatija sincs szóval elég nehéz elhinni, hogy egy 500w táp elmelegszik ettől e terheléstől.
A lényeg, hogy a tápnak 12v ága tartós terhelésben 25A tudjon, az már elviszi a konfigod, ennek a legtöbb minőségi 350w táp simán megfelel.
Mert itt tartunk hogy minden szart dicsérnek.
Nekem egy ismerősöm mondta hogy miért szidom az Elite Power szériát mert hogy milyen jó mert kulör másztör stb.
meg hát hogy mennyire dicsérik...
Szóval én már semmin nem lepődök meg,de ezek akik dicsérik nem szakemberek hanem olyan emberek akik nem értenek hozzá és az az elvárásuk egy táppal szemben hogy elinduljon vele a gép.
Az már nem célok vele hogy tartós legyen és mondjuk egy áramszünet utána ne vigye magával az egész gépet.
Szóval a véleményeket ne vedd figyelembe amit ott írnak.
Az a táp egy hulladék és kész.(most nem írom le hogy miért,de ezelőtt már leírtam máshol hogy miért)
Ami jó választás:
Be Quiet! System Power 8 400W
Enermax Maxpro 400
600W-os tápos kérdést is laikusként hanyagolnám a te helyedben gondolom nem vagy tisztában hogy a CPU és a VGA +12V-os áramot eszik és hiába 600W-os táp ha stabilan nem képes 300W-t leadni.
Másrészt ahogy haladunk előre az idővel úgy esznek egyre kevesebbet a HW-k.
Ha meg spórolsz a tápon akkor rosszul fogsz járni,mert simán magával viheti az egész konfigot.
Most vettem csak észre,hogy az alaplapot kihagytam.Bár gondolom az egyátalkán nem is számít ebben a témában.Asus B85m-g
Köszönöm az eddigi válaszokat.Azért szeretnék nagyobbat mert egyrészt szeretnék gondolni a későbbi fejlesztésekre és szeretném ha legalább a táp jó alapokat nyújtana ehhez.Másrészt pedig,és most lehet,hogy ordas nagy baromságot fogok mondani de sok helyen olvastam hasonlót a témában:Ha erősebb a táp akkor annál kevésbé van kihasználva a kapacitása vagyis annál kevésbé van terhelve.
500 watt alá semmiképpen sem mennék.De minél tovább böngészgetem a Pcx tápegység kínálatát annálé tanácstalanabb vagyok.
Na akkor konkrét összehasonlítás kell mert látom a táp kérdés nem egyszerű...
Elite Power 500W:
+12V-os ága:20*2(osztott ágas),360 W van ráírva de azt a terhelést már nem bírja,legyen olyan ~330 W.
Na most hogy ezt mennyire stabilan tarja csak műszerekkel lehetne lemérni de egy ilyen alacsony kategóriás belsejű táptól nem sokat kell várni.
System Power 8 400W:
+12V-os ága:22+18(szintén osztott ágas),~360W-t ez még viszonylag csendes.Erről van egy csomó teszt,megbízható és olcsó,bár a feszültségszabályzó nem versenyképes egy felsőbb kategóriás táppal.
A védelem se egyezik a 2 táp esetén.
Elite Power 500W:OVP / OCP / OPP / SCP
System Power 8 400W:OCP/OVP/UVP/SCP/OTP/OPP
Felszültség védelem(UVP)azért fontos egy táp esetén...
Szóval ezt vedd úgy hogy 2 tápot nem a ráírt adatok alapján veszünk.Szakemberek által tesztelt és jól teljesített tápokat érdemes venni.
Itt egy lista is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!