Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LGA 1151 elhajlott pinek...

LGA 1151 elhajlott pinek garanciális?

Figyelt kérdés

Üdv!

Előszöris az alaplap típusa: MSI Z370-A PRO

Szeretném megkérdezni, hogy erre vállalnak-e garanciát. Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem én hajlítottam el. Nem erőltettem semmit másfél éve vettem akkor szépen bele esett a processzor, rá a hűtő működött is minden, de most a hangkártya és két RAM foglalat megszűnt működni, pedig azóta szét se volt szedve, csak most.

Ha esetleg garanciát nem vállalnak rá, javítható valahogy?

Kép: [link]

2019. márc. 31. 19:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Másfél évig működött, ha gyári hibás lett volna az már akkor kiderült volna.

Erre a garancia nem él

2019. márc. 31. 20:03
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem volt szétszedve... Hogy hajolhatott el anélkül? Össze raktam vissza, működik meg minden, viszont a két ram foglalat meg a hangkártya nem...
2019. márc. 31. 20:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Könnyebben hajolnak el mint hinnéd, ez az lga rákfenéje.

Nem garanciális. Én biztos vagyok benne hogy te voltál, de ha mégse (amúgy akkor mégis ki? Más is szedte szét a géped azóta?) akkor sem lenne az, nem tudnád bizonyítani.

Megpróbálhatod visszahajlítani kis csipeszekkel az eredeti pozícióba, ha nem sikerül akkor is új lapot kell venned, ha meg sem próbálod, akkor is.

2019. márc. 31. 20:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Valószínű akkor, hogy én csinálhattam valahogy... De nemértem, hogy mikor össze raktam működött, volt kontakt a pinek és a processzor között, de utána a meg nem? Működés közben valahogy még jobban elhajlott?
2019. márc. 31. 20:42
 5/12 anonim ***** válasza:

A mostani szétszedés a hiba előtt, vagy után volt. Ha előtte, meg is van a gond forrása.

Garancia erre nincs, mivel egyrészt nem anyagfáradásról van szó, másrészt nem tudod bizonyítani, hogy így kaptad volna. Ha ügyes kezű mazochista vagy, akkor megpróbálhatod visszahajlítgatni őket (90%, hogy csak nagyobb bajt csinálsz), ha meg nem, Hardveraprón van, aki ilyen foglalatokat javít, illetve cserél. Nem olcsó móka, de még mindig töredéke egy alaplap árának.

2019. márc. 31. 21:11
 6/12 A kérdező kommentje:
Azért lett most szétszedve, mert nem működött rendesen, és továbbra sem működik rendesen egyszerűen nem értem hogy hajolhatott el. Megvárom mit ír az MSI customer support, aztán lépek valamit.
2019. márc. 31. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
Sokra ne számíts, ilyet még jófejségből sem szoktak cserélni.
2019. márc. 31. 21:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Igazából, annyi a probléma, hogy a hankártya nem működik, de az van PCI-os, illetve a RAM egymás melett van, nem dual channel-be inkább az utóbbi bosszant.
2019. márc. 31. 21:21
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem garanciális hiba, mert fizikai sérülés van a lapon.

Kapásból elhajtanak vele. A PH van olyan ember aki javít sérült foglalatot, ott nézzél körbe!!!

2019. ápr. 1. 15:17
 10/12 A kérdező kommentje:

Üdv!

Sikerült magamnak megcsinálni nagyítóval, és tűvel. Összesen 5 pin volt elhajolva. Elég nehezen akartam hajolni, legalábbis én úgyéreztem. Nem tudom elképzelni, hogy hajolhatott el véletlenül...

Köszönöm a válaszokat azért.

Akit érdekel küldök képeket milyen lett.

[link]

[link]

2019. ápr. 1. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!