Az új nyomtatóm nem enged szkennelni, mi lehet a probléma?
Epson Xp-342 típusú a nyomtató, pár órája hoztam ki a boltból. Vettem hozzá USB kábelt, telepítettem a nyomtatót a CD segítségével, már nyomtattam is vele, a tesztoldal utá egy képet, de szkennelni még nem engedett. Mindent a leírtak szerint csinálok, de amikor rányomok a szkenelésnél az USB csatlakozásra, utána kellene felajánlania hogy melyik csatlakoztatott eszközt szeretném használni, de azt írja ki : "Kommunikációs hiba. Ellenőrizze a csatlakozást."
Hiába indítom újra a nyomtatót, nem látja a laptopomat, a laptop viszont látja a nyomtatót, tehát nem értelmezhető a kommunikációs hiba. Mi lehet a gond? Segítsetek kérlek, aki tudja
Nincsen megadva semmi. nem nyúltam még a beállításokhoz, minden alaphelyzetben van.
Jelenleg így pár óra után ott tartok, hogy rájöttem, én a laptopról is tudom vezérelni a nyomtatót, így szkenelni már sikerült, de a laptopról vezérelve. Tehát a gép látja a nyomtatót, onnan tudom irányítani a funkcióit, de visszafelé ez nem működik, a nyomtató nem látja a gépet, kommunikációs hibát ír ki.
Talán majd megoldódik ez a probléma, hogy ha lesz wifim és wifin keresztül csatlakoztatom a rendszerhez a nyomtatót. Mert hogy wifit is tud a készülék, csak még a friss költözés miatt nincsen netem, hogy kipróbálhassam ezt a funkciót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!