Mi lehet a probléma?
Összeraktam egy gépet:
X470 AORUS ULTRA
Ryzen7 2700X
16GB G.Skill Trident Z RGB 3200C16D-16GTZR
Kizárólag 2133Mhz-n posztol a gép. Már 2400Mhz-n se képes, még akkor sem ha az egekig növelem a ram feszültségét és a késleltetését. Bios frissítve, tehát AGESA 1.0.0.6 amivel már-már olyannak kellene lennie a ram kompatibilitásnak mint intelnél.
Most szerintetek hibás a lap vagy a ram, vagy egyszerűen nem passzol egymáshoz ez a két konfig?
Kölcsönkért HyperX fury 2666 simán megy 2666-on.
Azt tudom hogy 2933-ig támogat hivatalosan a Ryzen, azzal tisztában voltam hogy kis esély van rá hogy 2933 fölé nem megy, de hogy 2133-on megáll, ami ugye az alap...
Kiegészítés még hogy ismerősöm gépében megy a ramom 2666-on, mivel B360 lapja van, amibe ugye 3200-on nem tud, csak 2666-on.
Egyszerűen ilyet még nem ba..tam.
Vásárlástól való elállás, küldd vissza a ramot, rendelj pl. Aegist, mert az szinte biztosan megy.
A RAM kompatibilitás a Ryzenek egyetlen hibája.
Bios reset után XMP Profile1-el működik! :D
3200Mhz Cl16 1.35V
Valszeg a régi ram ami ezelőtt volt benne bekavarhatott pl benne maradt róla érték vagy én nem tudom. De mostmár boldog vagyok, stabil is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!