Videokártya ventilátor hang?
Sziasztok. Vettem egy Gigabyte GTX1080 G1 Gaming kártyát év elején. Mivel elromlott a procim, eltörtem az alaplapomat is utána (tűket rajta) így félretettem, úgy voltam építek egy új gépet. Meg is történt Aug elején, de úgy igazából nem nagyon játszottam vele.
Pár napja azt vettem észre hogy rendkívül furcsa hangja van a videokártya ventinek. Maxon 70 fokos és 56%-on megy a venti. Nem tudom milyen hangja van őszintén, elég zavaró. Nem coil whine, az tudom milyen.
Azonban ha a Gigabyte programjában 56%-ra állítom a ventik sebességét fixen, akkor nincs ez a hang.
Szerintetek mi lehet? 100% hogy a vga adja ki. Kifüleltem, de le is fogtam 3mp-re a proci hűtőjét, tehát 100% nem az.
Kiegészítésként még annyi hogy voltam bátor és amikor 100%-on ment, kikapcsoltam pár mp-re a programjában a ventiket. Elmúlt a hang addig. Mihest visszanyomtam Auto-ra előjött.
Tehát a ventikkel van baj, de csak max terhelésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!