Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi ez a szörnyű hang a gépembe...

Mi ez a szörnyű hang a gépemben? Mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Kérlek olvas el, és segíts! :c

Sziasztok! nem rég raktam át a gépem egy új gépházba,

mikor elindítottam, olyan hangja volt mintha az egyik ventibe bele szorult volna valami, 5 venti van a házban, és átlátszó műanyag van a gépház oldalán, be kukkantottam, és egyáltalán semmi se akadt bele egyik ventilátorba sem! majd ez el múlt, amikor újra indítottam a gépet többször is, nem csinálta ezt a hangot, majd másnap (azaz ma) megint elindítottam a gépet.... és most még jobban egy szörnyű hangot adott ki.... csak a ventilátor lehetett, gondoltam... (de még mindig nem volt be akadva egyik venti sem) viszont ilyenkor, a windows kijelezte... hogy lemez hiba javításához, indítsam újra a gépet, nos van 1 ssd-m amin van a windows.... az biztos hogy nem adhat ki ilyen szörnyű hangos hangot..... viszont van még 1 HDD-m is ami 3TB-os.... lehet hogy az adja ki ezt a szörnyű hangot? mit tegyek ellene? merthogy az indulás után kb 20-30 másodperc múlva teljesen el is múlik a hangja, és a hdd is tökéletesen használható, mit tegyek hogy ne így induljon a gép?

#HDD #ventilátor #gépház #szörnyű hang
2017. dec. 25. 08:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hd sentinel? Esetleg hdd ki és ugy inditsd el. Amikor zörög állitsd le a ventiket egy másodpercre hátha valamelyik csapágyas. Lehet a táp ventilátora is. Bár írtad de kábel nem lóg be?
2017. dec. 25. 09:09
 2/14 A kérdező kommentje:

Nincs Hd sentinelem, hdd nélkül nem hallotam zörgést, csak inkább hangos ventilátor pörégést kb...

A ventilátorok szerintem csap ágyasak, de egyáltalán nem zörögnek, még ha 100% -ra is rakom őket...

Egyáltalán nem lóg bele semmi, teljesen kényelmesen elfér a ventilátor... lehet a hdd rosszalkodik, de lehet hogy a táp, ugyan is egy ATX gépházba egy MINI ATX-es alaplap + Ahoz a mérethez való táp.... hát a táp kábele túl rövid volt... és elsőnek a 24 pint csatlakoztattam be, majd raktam be a helyére a tápot... és csak 2 csavart tudtam rögzíteni... így is kicsit feszes ;D Az baj lehet??

Hd sentinel? Esetleg hdd ki és ugy inditsd el. Amikor zörög állitsd le a ventiket egy másodpercre hátha valamelyik csapágyas. Lehet a táp ventilátora is. Bár írtad de kábel nem lóg be?

2017. dec. 25. 09:16
 3/14 A kérdező kommentje:
Bocsi elírtam! Egy Mini ITX alaplap!
2017. dec. 25. 09:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Hdsentinel egy program töltsd le és kiirja a hdd-d állapotát
2017. dec. 25. 09:42
 5/14 A kérdező kommentje:
Rendben 1 pill
2017. dec. 25. 09:45
 6/14 A kérdező kommentje:
Rendben, meg van, azt írja hogy 100% kiválóan müködik és csak 28°C -os
2017. dec. 25. 09:48
 7/14 szántóvető ***** válasza:
derítsd fel a hibát.válaszd le a hdd-t majd a ventiket egyesével.nyilván utóbbival lesz a gond.
2017. dec. 25. 09:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát meg lehet hogy venti baja, lesz, na akkor megnézem...
2017. dec. 25. 09:52
 9/14 A kérdező kommentje:
H, gyors kihúztam a hdd-t és a ventiket is... el indítottam... semmi rossz hang... vissza dugtam... el indítottam... semmi rossz hang.. lehet hogy csak azért mert csak akkor szokta ezt a hangot ki adni, ha több ideig le van állva a gép.. :/
2017. dec. 25. 10:00
 10/14 szántóvető ***** válasza:
úgy értettem egyesével válaszd le a ventiket és hagyd is úgy.időbe telik mire meglesz a bűnös,de meg kell hogy legyen.
2017. dec. 25. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!