Miért berreg a videókártya?
1-2 hónapja vettem egy Gigabyte GTX 1060 6GB-os videókártyás és néha hallani egy "brrrrr" hangot.
Ez miért lehet?
Ha csapágyas lenne a ventilátora akkor folyamatosan hallatszódna ez a berregés nem?
Van rajta 2020-ig garancia visszaküldtem és azt mondták nem találtak rajta semmi problémát de azért küldenek egy újat és most ugyanúgy hallom ezt a berregést.
És tuti, hogy a videókártyából jön ez a hang mert átraktam egy másik gépbe ott is ugyanezt a hangot lehetett hallani utána.
Ha a videókártya felmelegszik akkor ilyen 5-10 másodpercenként lehet hallani ezt a berregést ha alapjáraton megy akkor szinte egyszer se hallom.
Most mi lehet ilyenkor a probléma?
Visszaküldeni meg nem akarom megint mert így is 4-5 hétig volt oda és annyi válasz érkezett ennyi idő alatt, hogy semmi probléma vele de azért küldenek egy másikat pedig leírtam nekik ugyanezt a problémát, hogy mit hallok hol hallom mikor hallom.
Most mi lehet vele a probléma?
Ez a "probléma" fennáll nálam is. Egy Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming VGA-m van. Utánanéztem és ez nem egyedi "hiba". A jellegzetes hangot a hirtelen felgyorsuló majd leálló ventik okozzák és ezt ismétli kb. 10 másodpercenként, ami borzasztó idegesítő tud lenni.
Egy videó a jelenségről:
https://www.youtube.com/watch?v=1jG2X3Agg7c
Megoldás:
A videókártya kezelő szoftverben állítsd be, hogy amikor tétlen a VGA, akkor se álljon le a ventilátor, hanem 14-15%-on pörgesd és többet nem fogod hallani.
Ráadásul nem is hallható, ha olyan lassan forog.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!