Ti melyik hűtést tartjátok jobbnak?
Egy i5 8400-at hűtene.
Az egyik ez a léghűtés: Arctic Freezer 33
A másik a vízhűtés: Cooler Master MasterLiquid Lite 120.
Megéri a vízhűtés a felárat? Egyátalán érdemes a gyári hűtőt lecserélni?
Inkább az Artic.
8400-ra nem kell vízhűtés, A Lite 120 meg amúgy sem használható semmire. (0 tuning, tudom hogy 8400-at nem lehet, de még az alap hűtője is hűvösen tartja amúgy, tehát ha gondolod ki is hagyhatod az egészet)
Felejtsd el a vizet, még egy 8700K-hoz is elég egy jobb léghűtés, és maximum a csapágy megy tönkre benne. Ellenben a vízhűtésnél elég egy apró sérülés, vagy anyaghiba, és már megy is a kukába az egész gép. Ha meg megáll a pumpa, szintén vége.
Ha nagyon hőfokot akarsz nyerni, ott a delid. Egy profi 5.000Ft-ért megcsinálja, 99%, hogy nem sérül a processzor, és nyerhetsz vele 5-25 fokot, függően a mostani pasztázás minőségétől. Nekem is így van most a 6700K egy Freezer i32 mellett, eddig 60 fok felett nem láttam, pedig nem alap feszültségre van állítva. Garancia ugyan bukik, ha észreveszik, de a processzor pont nem szokott hirtelen meghibásodni csak úgy. Vagy vehetsz egy jobb Noctua toronyhűtőt is akár.
Még halkabb, mint az Arctic
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!