Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ti melyik hűtést tartjátok...

Ti melyik hűtést tartjátok jobbnak?

Figyelt kérdés

Egy i5 8400-at hűtene.

Az egyik ez a léghűtés: Arctic Freezer 33

A másik a vízhűtés: Cooler Master MasterLiquid Lite 120.

Megéri a vízhűtés a felárat? Egyátalán érdemes a gyári hűtőt lecserélni?

2018. júl. 31. 01:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Inkább az Artic.

8400-ra nem kell vízhűtés, A Lite 120 meg amúgy sem használható semmire. (0 tuning, tudom hogy 8400-at nem lehet, de még az alap hűtője is hűvösen tartja amúgy, tehát ha gondolod ki is hagyhatod az egészet)

2018. júl. 31. 03:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Az alap hűtést tartom jobbnak. Nem egy kazán az a processzor.
2018. júl. 31. 09:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Összeraktam egy gépet, maradt egy pici felesleges pénzem, gondoltam, hogy veszek rá egy jobb hűtést... 15k maradt, minden megvan már a géphez, csak gondoltam, ha maradt ennyi, vennék egy jobb hűtőt... a gyáritól csak jobb valamelyik?
2018. júl. 31. 20:27
 4/10 anonim ***** válasza:
Elég az Arctic Freezer 33.
2018. júl. 31. 20:39
 5/10 A kérdező kommentje:
De 15k-ig akármennyit ki tudok adni rá, ha a vízhűtéssel nyerek valamennyit, akkor azt választanám.
2018. júl. 31. 20:41
 6/10 anonim ***** válasza:
SSD, vagy bármi más kényelmi lehetőséget biztosító eszköz nem lenne jobb? Akár egy jó minőségű hangkártya, vagy wifi/bluetooth adapter, bármi más? Nem fontos az a hűtő, akad pár más cucc, ami hasznosabb lehet. Az SSD a leginkább, bár gondolom megvetted azt is, csak gondoltam megemlítem biztos ami biztos.
2018. aug. 1. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Felejtsd el a vizet, még egy 8700K-hoz is elég egy jobb léghűtés, és maximum a csapágy megy tönkre benne. Ellenben a vízhűtésnél elég egy apró sérülés, vagy anyaghiba, és már megy is a kukába az egész gép. Ha meg megáll a pumpa, szintén vége.

Ha nagyon hőfokot akarsz nyerni, ott a delid. Egy profi 5.000Ft-ért megcsinálja, 99%, hogy nem sérül a processzor, és nyerhetsz vele 5-25 fokot, függően a mostani pasztázás minőségétől. Nekem is így van most a 6700K egy Freezer i32 mellett, eddig 60 fok felett nem láttam, pedig nem alap feszültségre van állítva. Garancia ugyan bukik, ha észreveszik, de a processzor pont nem szokott hirtelen meghibásodni csak úgy. Vagy vehetsz egy jobb Noctua toronyhűtőt is akár.

2018. aug. 19. 17:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2018. aug. 19. 17:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnál egy jó léghűtést ajánlani ennyiért ami jól lehűti a procit? A gyári hűtő nem éppen halk... A magassága mindegy, a gépház oldala nincs felrakva.
2018. aug. 19. 17:53
 10/10 Denes999x ***** válasza:

[link]

Még halkabb, mint az Arctic

2018. aug. 20. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!