Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyenkor mit lehet csinálni?...

Ilyenkor mit lehet csinálni? Buktam mindent?

Figyelt kérdés

Sokan ajánlották hogy cseréljem le a régi tápomat ami egy FPS hexa+ 500W volt, mert hogy nem elég megbízható a konfigomhoz. Seasonic FOCUS Plus 550W Gold-ra esett a választásom, megvettem, hazahoztam, betettem, gép visszadug, bekapcs majd egy nagy pukkanás. Azonnal kihúztam a gépet, számomra már egyértelmű volt hogy a táp...

Ami tönkrement:

i7 6700k

Asus GTX1080 FE

Asus z170 pro gaming (Égési nyomok látszanak)

nameg a táp...

1*8gb ddr4 hyperx savage (16gb-ból egyik)

Ill. nyilván a tápegység

Ami túlélte:

1*8gb ddr4 hyperx savage

HDD, SSD, Ventik

Visszavittem a boltba a tápot, elmondtam mi történt.

Helyben visszakaptam az árát, de aztmondták a többivel nem tudnak mit kezdeni, hülye voltam hogy legalább a videokártyát nem vettem ki, legalább az túlélte volna.

(Sose hallottam még hogy ajánlatos táp váltásnál kivenni) És ha nem nyugszok bele, akkor pereljem be a gyártót.

Tényleg csak a per marad? A helyzet az hogy ugye magyar szervizük nincs, külföldre menne a per, több év is lehet, és pénzem saját ügyvédre nincs, és le merem fogadni hogy ők meg profi ügyvédekkel úgyis ráhúznák hogy az én hibám.

Járt már valaki így? Most tényleg mit lehetne tenni?

2018. júl. 3. 14:27
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

A felsorolásnál kétszer írtam a tápot bocsi, csak tiszta ideg vagyok. Aki nem érti a ramot, 2 stick volt, egyik valamiért túlélte.

Amúgy a táp teljesen égett szagú volt.

Nem volt villámcsapás vagy hasonló, nappal napos időben történt tegnap, semmi másnak nem lett baja a lakásban, tehát szerintem túláram meg ilyesmi sem lehetett.

(A boltos ezeket mondta nekem hogy biztos ez meg az, de akkor a tv, hűtő stb is tönkrement volna)

2018. júl. 3. 14:35
 2/11 anonim ***** válasza:
biztos, hogy tönkrement a proci és a vidkártya is?
2018. júl. 3. 14:39
 3/11 A kérdező kommentje:

A proci totál biztos mert szerintem az aljánál a csatlakozók furcsa színűek lettek bizonyos helyen, gondolom a hő hatására.

A VGA pedig, ott annyi volt hogy amikor áttettem egy barátom gépébe akkor gép indulásakor adott képet, majd kb mire bebootolt volna a gép elment a kép. Újra indítottam, utána már bootnál se volt kép. Kivettem, betettem, semmi. Szerintem a nyáknak annyi, lehet maga a chip benne jó, de nem hiszem hogy van aki átteszi nekem új nyákra.

Amúgy a procit is áttettem a másik gépbe (b250m lapba tettem, bár abba is működnie kellett volna) csak sípolt a lap.

Komolyan ha rakok össze egy új gépet veszek majd egy pentium procit plusszba és azzal indítom be elsőnek, vga nélkül, és csak 1 rammal, hdd-ssd nélkül, mert amilyen szerencsétlen vagyok az életbe, ez megint előfordulna velem... :(

2018. júl. 3. 14:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Amúgy tudom hogy itt nem nagyon fogok választ kapni, csak kínomban már kiírtam bocsi.. :(
2018. júl. 3. 15:01
 5/11 anonim ***** válasza:

hát szerintem a fogyasztó védelemnek írj levelet, és/vagy itt a jogi részlegbe kérj tanácsot

azért egy 1080 vidkari nem 5Ft a gép többi részéről nem is beszélve

nekem az 1 milkás gépem pukkant volna el így én tuti utána mennék annak, hogy mit lehet ilyenkor tenni

2018. júl. 3. 15:06
 6/11 anonim ***** válasza:

#5 +1

Szerintem is fogyasztóvédelem, egy próbát megér.

2018. júl. 3. 15:19
 7/11 A kérdező kommentje:
Megpróbálom a fogyasztóvédelmet, bár az a gond hogy a Seasonic külföldi cég tehát nem biztos hogy lesz belőle bármi :(
2018. júl. 3. 15:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Azért nem eszik olyan forrón a kását. Egy 30 ezer forintos táp szanaszét pukkadozhat, akkor is van benne feszültségvédelem, ha csak nem öntesz bele egy pohár vizet, szóval én azért végigtesztelném az alkatrészeket első körben.
2018. júl. 3. 15:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Olvasd el, megvolt. Van ami működik, van ami nem, és inkább több ami nem, legalábbis a drágább dolgok.
2018. júl. 3. 16:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Először is én ezt nem igazán hiszem el.

Másodszor tegyük fel, hogy egy minőségellenőrzésen átment táp tényleg ennyire hibás. Gondolom nem nézted meg, de rajta volt a tápon a garancia matrica?

Mi van az alkatrészeid 3 éves garijával? A 1080 még nincs 3 éves kártya, a proci és a lap is jó eséllyel még garis. Szépen visszaküldöd gariba és kész (nem mindent egyszerre, ha egy helyről vetted). Az égésnyomot letörlöd.

Gondolom tudnál képet linkelni a gépedről és az égésnyomokról, igaz?

2018. júl. 3. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!