Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit lehet ilyenkor csinálni a...

Mit lehet ilyenkor csinálni a fundamenta lakástakarékkal? (A többi lent)

Figyelt kérdés

Mamám kötött a nevemre egy lakástakarékot,de nem tudta hogy az csak házzal és lakással kapcsolatos dolgokra jó.Én nem tudom ilyen célra felhasználni mivel ez kevés hogy házat vegyek a jelenlegit meg nem tudom felújítani mert gazdasági épületnek van nyilvánítva és azt mondták arra nem lehet használni.Már kb. 3 éve havonta fizetve van és 4 évre kötötték.

Ha elöbb kiveszem fel lehet használni másra is pl:utazásra?

2018. márc. 2. 09:00
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Fel , csak ráfizetéses lesz.Gratulálj az ügynöknek... ☺
2018. márc. 2. 09:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Mit jelent az hogy ráfizetéses lesz olyan mintha hitelt vettem volna fel és vissza kell fizetnem az egészet?
2018. márc. 2. 10:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de bukod a kamatot, a nyitás díját, az állami támogatást amik nélkül meg a befizetett összegtől kevesebbet tudsz kivenni. Igy már azzal is előrébb lett volna ha a havi dijat boritekba félre teszi.Több pénzed lenne, mint igy hogy fizetett azért hogy ne férjen hozzá és ne arra költse amire akarja.
2018. márc. 2. 10:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a választ.
2018. márc. 2. 11:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Nézd, mit találtam Neked - mielőtt felbontanád és buknál vele egy csomót, szerintem érdemes ezen elgondolkodni, nem tudod-e ilyenekre felhasználni?

[link]

Pl. ha 4 évre kötötte és a maximumot teszi bele, azaz 20 ezer ft-ot, akkor pl. csak az állami támogatás elvesztésével évi 70 ezer ft-ot, azaz 280 ezer ft-ot veszítesz, plusz a szerződéskötési díj, min 20 ezer.

2018. márc. 2. 11:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Olvastam amit belinkeltél de sajnos semmi ilyesmire nem tudom felhasználni a fent leírt okokból.
2018. márc. 2. 12:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Hogy ha ott élsz, és lakás is, nem lehet lakásként nyilvántartani? Biztos van költsége, de hosszutávon jol járnál vele.
2018. márc. 2. 16:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha nem kell most a pénz, akkor hosszabitsd meg 6-8-10 évre, addig fizeted, és akkor mér lehet tudsz vele kezdeni valamit
2018. márc. 2. 16:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is az utolsó hozzászólót támogatom.

Hosszabbíttasd meg a szerződéses időszakot, növelve, vagy csökkentve a havi befizetésedet, ez a te döntésed. De így biztosan összejön a pénz egy házikóra.

Feltéve, ha nem a kp-ra van szükséged. Akkor kiveheted, csak veszteséggel.

2018. márc. 7. 12:30
 10/10 Kenyer79 ***** válasza:

Szia,

családon belül átruházható a szerződés.

Így bárki felhasználhatja aki egyenes ági rokon.

de egyébként én is bent tartanám, és megvalósítanám később a saját célom belőle, amikor aktuálissá válik.

2018. márc. 24. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!