Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 7700K vagy AMD Ryzen...

I7 7700K vagy AMD Ryzen 1700X-et lenne érdemesebb venni hosszú távon streamre és játékra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gép fejlesztése előtt állok. A jelenlegi FX8350-est félkonfigomat szeretném lecserélni.

a 2 processzor nagyjából azonos árban van. De nem nagyon követtem mostanában a PC-s világot. Így teljesen le vagyok maradva. Melyik procit lenne érdemesebb megvenni? legalább 3-4 évre számolok. Tudom hogy a Ryzen remekül sikerült végre. És hogy a 7700K valamivel jobb teljesítménytz nyújt. Jelenleg, De hosszú távra nem tudom eldönteni melyik lehet jobb választás.

2018. febr. 19. 16:44
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Végül összeválogattam mik lesznek.

Csere:

AMD Ryzen 1700X CPU

MSI X370 Gaming Pro Carbon alaplap

Kingston HyperX Predator 3000MHZ cl15 RAM

Corsair H110I Extreme Performance CPU hűtő

Már megvan: egyenlőre marad.

Corsair Carbide Air 540 ház

FSP Raider 550W 80+ táp

MSI R9 270X VGA kártya (Ez most anyagi és bányászati okokból nem lesz cserélve), később tervezem leváltani majd. Hogy mire az még nem dőlt el. De lehet használtan fogok venni, ha már a bányarémek szabadulnának tőle.

Samsung 750 EVO SSD. Ebből is jön majd egy M.2-es 850 valószínűleg. Ez pedoig megy majd a laptopba. De egyenlőre ez is marad.

Szóval azthiszem mindent megírtam, a tápot és egyéb hardvereket is hogy mim van most.

Szerintetek ez jó ebben a formában?

2018. márc. 8. 14:45
 32/34 anonim ***** válasza:

Annyit mondanék, hogy azokat az agyon használt és lerúgott bányász kártyákat ne vedd meg később, ha nem akarsz idegeskedni. Azok az átlag felhasználást meghaladó terhelést kaptak bőven, tökmindegy ki mennyire vigyázott rá, azok bármikor feldobhatják a papucsot, addig meg lehet, hogy csak simán lassabban működnek.

Az összeállítás szerintem korrekt. Olvastam arról a tápról, jókat írnak róla, szép hatásfokkal bír, elegendő Kraftot nyújt szerintem a konfignak. Viszont lehet picivel erősebb táp kell, ha mondjuk majd a jövőben bármikor is ilyen 1080-1080Ti kategóriában kezdenél el gondolkodni. Proci hűtőről nincs véleményem, lévén én sosem vettem még Unlocked procit, OC-zni sosem akartam így nem is kellett nekem. A magas órajelű RAM jó, a Ryzen szereti azt. Amúgy mekkora méretű RAM-ot veszel? Az kimaradt ahogy az is, hogy dual channel vagy single channel-ről van-e szó.

2018. márc. 8. 19:47
 33/34 A kérdező kommentje:

Igen, Lehet ihazad van. ami napi szinten 100%-on pörög, lehet hog nem egy jó dolog. Főleg hogy a számitások miatt lehet hogy OC-zve is volt

Nekem most H80I vithűtőm van, Kicsit hangos, És kezdi beadni a kulcsot. Anno a h100i nem fért bele a házba, Ezért lett 80-as sorozat. De már 3 éves. Lehet hogy rosszat fogtam ki. Hatékonyságban, és minősségben nem igazán van jobb a Corsair vizhűtőinél. Rengeteg tesztet olvastam, Vélemémyeket. De az NZXT-t is sokan szidják. Pedig árban kb ugyan ott van. De azóta már változtattam rajta. H115 Pro lesz ami újabb széria. Én sem OC-zek, De tekintve hogy 5 év garancia van rá. És hogy hűvosen tartja a procit, és a házat. Szerintem megéri befektetni kompakt vizhűtőre.

RAM-ból még nem tudom hogy lesz. Attól függ hogy alakul az ára. Természetesen 16GB-ot tervezek. De tekitve hogy mennyire drága. Lehet egyenlőre abból is most csak egy 8GB-os modul kerül bele, Később pedig mégegy azonos tipusú. Igy természetesen Dual Channel.

A táp már 4-5 éve megvan. Azóta is hibátlan. Talán az van meg a legrégebben. Kompresszorral voltak mindig is tisztitva a hardverek. és tekintve hogy a mostani procim TDP-je 125W + a többi hardver. 3 HDD+1 SSD, LED világitás, 3 házhűtő ventillátor... nem mértem még le mennyit fogyaszt a konfigom. De nem volt vele semmi baj.

2018. márc. 9. 15:42
 34/34 anonim ***** válasza:
Hát, ha veszel RAM-ot akkor annyit amennyi kell. Ha külön veszed mindenképp rosszabbul fogsz kijönni. Példa: Vettem egy Kingston HyperX Fury 8GB c14 2133MHz modult 20 000Ft-ért olyan 1 évvel ezelőtt. Ahham, most már dupla annyiba kerül ugyanaz a modell. Mindenképp rosszul fogsz kijönni mivel később ugyanaz a modul drágább lesz. Én szerintem úgy éri meg, ha egybe veszed a RAM-ot és dual channel kit-et, ha lehet.
2018. márc. 10. 12:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!