Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 7700K vagy AMD Ryzen...

I7 7700K vagy AMD Ryzen 1700X-et lenne érdemesebb venni hosszú távon streamre és játékra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gép fejlesztése előtt állok. A jelenlegi FX8350-est félkonfigomat szeretném lecserélni.

a 2 processzor nagyjából azonos árban van. De nem nagyon követtem mostanában a PC-s világot. Így teljesen le vagyok maradva. Melyik procit lenne érdemesebb megvenni? legalább 3-4 évre számolok. Tudom hogy a Ryzen remekül sikerült végre. És hogy a 7700K valamivel jobb teljesítménytz nyújt. Jelenleg, De hosszú távra nem tudom eldönteni melyik lehet jobb választás.

2018. febr. 19. 16:44
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Én megnéztem pár videót a youtubeon amin összehasonlították a 7700K-t és az 1700X-et

Ott (elvileg) valóban jobban futottak a játékok. I7-en De írtam is hogy most 10FPS-el gyorsabb I7 alatt az annyira nem érdekel.

Mert ahogy mondtad. Valószínűleg csak azért van mert jelenleg egy játék sem tudja kihasználni a 8 magot. De szerintem Ryzen lesz. Annak idején is inkább 8350 mellett döntöttem, Mert az volt olcsó. És mai napig is szuperül mennek a játékok rajta. Csak Full HD streamet már nem tudok csinálni közben :)

2018. febr. 19. 17:31
 12/34 A kérdező kommentje:
Jó persze, ott van azis hogy az 7700K cirka 800MHZ-el magasabb órajalen ketyeg magonként... Úgyhogy szerintem Ryzen lesz.
2018. febr. 19. 17:35
 13/34 anonim ***** válasza:

#10 és ezen mit is kéne lássak?

A 7700k a kanyarban sincsen... Az Intel hasonló 8/16-os procijai felveszik a versenyt teljesítményben, viszont a mai napig 2x olyan drágák.

2018. febr. 19. 17:37
 14/34 anonim ***** válasza:
Egyébiránt ajánlom az ilyen idióta benchmark oldalak elfelejtését és értelmesebb PC-s magazinok olvasgatását.
2018. febr. 19. 17:49
 15/34 anonim ***** válasza:

7700K-t akkor vegyél ha utána viszed delidelni is.

Elég sok ilyen probléma van mostanában a felső kategóriában is.

Amúgy ha a Stream is fontos akkor az 1700X mindenképpen jobb választás a több mag miatt.Illetve időtállóság szempontjából is jobb.Egymagos teljesítményben viszont gyengébb, de mivel nem csak egy magot fogsz használni hanem jelentősen többet ez elhanyagolható jó pár esetben.

Kérdés hogy milyen alaplap és táp van.

Ryzen-k meg szeretik a magas frekvenciájú RAM-kat, csak hát elég kényes a RAM támogatásuk.

HyperX Predatorral nem lősz mellé, az tudtommal támogatott.

2018. febr. 19. 17:56
 16/34 anonim ***** válasza:
#13 Nem tudom, hogy a számoknál, az adott típusú teszt során kapott, sebességet jellemző számértéknél miért lenne jobb a PC-s magazinok olvasása. És félre értés ne essék, én nem akarom leszólni azoknak a magazinoknak a hasznosságát, ott is biztosan sok okosságot olvasni. Viszont ezt így nem jelenteném ki, hogy az i7 kanyarban sincsen max akkor, ha fent lenne a piros napszemüveg :D Ennyi erőből a kérdező által említett FX8350-nek is jobbnak kéne lennie mert hú de sok magos. Nem, pont nem. Vagy épp a Quad procik nagyját (sőt, egészét) nem szabadna hoznia a G4400-amnak. Ohh ugyan, dehogynem. Az meg már csak ráadás, hogy több száz júzer tesztjéről beszélhetünk mind mind hasonló végeredménnyel, ez NEM lebecsülhető, de legalább nem nézhető hülyeségnek. Kicsit maradjunk a realitás talaján :) Egyébként a több mag jelenleg munkára a legjobb, ezt jól mutatja az általad közel valótlannak beállított bench oldal is. 96%-ot ír "Workstation" szempontra.
2018. febr. 19. 17:57
 17/34 anonim ***** válasza:
[link] - random példa, B350 Krait Gaming lapról van szó. Szerintem eléggé terjedelmes RAM-támogatottsági listája van és fordul itt elő a 2133MHz single channel 8GB-tól a dual channel 32GB 3000+MHz-esig is.
2018. febr. 19. 18:03
 18/34 anonim ***** válasza:

#16.A játékok többsége úgy is a VGA-t fogja használni jobban, úgy hogy az a 10% szerintem elenyésző ami abból következik hogy magonként erősebb.

Bencmark meg nem egyenlőre a valódi eredménnyel, tudtommal nem egy eset volt amikor egy adott CPU sokkal jobban működött az X ideig tartó benchmarkon mint az átlag használatban.Másrészt mind 2 szorzózármentes CPU, úgy hogy bármennyi kihozható belőlük, abban viszont a delidelt 7700K a legjobb és ez nem vitás.(5GHZ-ig tuti képes elmenni egy normális hűtő mellett)Szóval nem teljesem reális az a Userbencmark ilyen szempontból.(de látható ott is a Worst illetve a Best érték, kb. azok között van kicsit a Worst felett a nem OC-t példány)

2018. febr. 19. 18:06
 19/34 anonim ***** válasza:

Érdemes lehet egy gyengébb ryent venni most, mondjuk 1600 és mikor kijön a harmadik venni egy csúcsot. Deszkák közül én az MSI-t kerülném a támogatás hiánya miatt.

Ram vásárlásnál menj biztosra, hogy a kiszemelt alaplap támogatási listáján rajta van-e a ram, van olyan hogy csak egyetlen gyártó listáján nincs fent az adott model, az összes többién igen.

Biost meg ajánlott lehet lépésenként frissiteni és utánaolvasni, hogy melyiket hagyjad teljesen ki, ha overclokolni szeretnél.

2018. febr. 19. 18:06
 20/34 anonim ***** válasza:

#17.AM4 platform vásárláskor én ezt már bejártam egyszer.

Egy csomó RAM nem kapható itthon vagy irreálisan drága, ha esetleg egy betű is eltér a RAM típusán akkor már nem biztos hogy működik OC módban.(én pl. így jártam egy Corsair Vengeance-al, szürke és 1x8GB helyett 2x4GB pirosat vettem már is nem működik stabilan 2133MHZ felett)

2018. febr. 19. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!