Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 7700K vagy AMD Ryzen...

I7 7700K vagy AMD Ryzen 1700X-et lenne érdemesebb venni hosszú távon streamre és játékra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gép fejlesztése előtt állok. A jelenlegi FX8350-est félkonfigomat szeretném lecserélni.

a 2 processzor nagyjából azonos árban van. De nem nagyon követtem mostanában a PC-s világot. Így teljesen le vagyok maradva. Melyik procit lenne érdemesebb megvenni? legalább 3-4 évre számolok. Tudom hogy a Ryzen remekül sikerült végre. És hogy a 7700K valamivel jobb teljesítménytz nyújt. Jelenleg, De hosszú távra nem tudom eldönteni melyik lehet jobb választás.

2018. febr. 19. 16:44
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
#19.Tomahawk ott elég korrekt, a Mate és a Mortar valóban elég gyér ilyen téren.(de ott UEFI problémák is voltak)
2018. febr. 19. 18:11
 22/34 anonim ***** válasza:

#16 Azért jobb a PC-s magazinok olvasgatása, mert ott talán nem fiktív, kitudja mi alapján működő benchmarkokkal tesztelnek, hanem olyan szoftverekkel, amit használna is az emberfia.

Tegyük fel kirenderelnek egy képet, kicsomagolnak valamit, videót encodeolnak, stb...

Mondd már meg nekem, hogy ez a Userbenchmark még is milyen algoritmust futtat le és az mit mér... és mi alapján ad pontszámot...

Azért nincs a kanyarban sem a 7700k, mert jellemzően sokkal lassabb azok alatt a programok alatt, amit a való életben is használnál vele.

2018. febr. 19. 18:18
 23/34 MGéza ***** válasza:
Fölösleges az ilyen összehasonlítgatás. Ma játékok alatt jobb a 7700k mert egy magon jobb és kevés játék van ami sok magot használ de akad ilyen most is és egyre több lesz, mint például a BF1. OC teszteknél érdemes figyelni hogy melyiket nézd, bontsd ki a leírást és 2400mhz ramokat látsz akkor ne vedd mérvadónak, ugyanis Ryzen esetén nagyon számít a ram órajel, Intelnél alig dob valamit a teljesítményen. De jön a Ryzen 2 és ki tudja hogy fordul a helyzet, nem a 2400G még nem az csak egy APU-s Ryzen, a Ryzen 2 csak tavasszal fut be és 12nm technológiával fog készülni.
2018. febr. 19. 18:46
 24/34 anonim ***** válasza:
#22 Ja, hogy végül mégiscsak a benchmark-oknál lyukadunk ki. Nem azokat minősítetted negatívan? Úgy már megint más, hogy PC-s magazin és azon belül ilyen-olyan bench-ek, jómagam is nézegetek onnan, viszont ha csak felületesen érdekel a dolog akkor használok mást ahol nincs vagy 6 oldal szöveggel körbe körítve a dolog. Egyébként azt a lassúságot hogy érted? pár milliszekundum? Mert az szerintem túl aprólékos, szinte semmit nem jelent, már pedig a felsőházban jellemzően ilyen apró különbségekre alapozzák az árazást, mert hogy ez ennyivel jobb, ezért ennyi. Azt igazából nem érez az átlag user ebből szinte semmit... Nekem még egy i5-7600 is tökéletesen megfelelne egy 1070-el meg 16GB RAM-al (órajel mindegy), vagy ugyanez, csak Ryzen 5 1600-al. Napi szintű felhasználás mellett nem hinném, hogy sok különbséget látnék. Talán annyi, hogy Ryzen esetében könnyedebben venné a gép, ha netán komoly gaming közben a játékot letenném tálcára.
2018. febr. 19. 20:04
 25/34 A kérdező kommentje:

Asrock X370 Fatal1ty Gaming X-et terveztem mint alaplap.

Athiszem ár/ érték arányban nem nagyon van most jobb. Még az MSI alaplapjait nézegettem. Jelenleg is egy Asrock 990FX Fatal1ty killerem van.

A lényeg hogy minden képp ATX méretű legyen, Ugyanis a házam is olyan amiben ez mutat jól. Esztétikában és felszereltségben nálam a Fatality Killer X volt az amire azt mondtam hogy ez jó alternativa lehet. Persze Ha tudtok jobbat max 50 000Ft-ig bezáróan akkor szivesen olvasnék véleményeket :)

2018. febr. 20. 13:04
 26/34 A kérdező kommentje:
Vagy még az MSI x370 Gaming Pro ami tetszik. Bár szerintem nics sok külömbsg az Asrockhoz képest felszereltségben
2018. febr. 20. 13:21
 27/34 anonim ***** válasza:
Ha fontos a hang akkor az ASRock kell neked, abban Creative "hangkártya" van. Összességében a hangot eltekintve viszont az MSI jobbnak tűnik.
2018. febr. 20. 16:23
 28/34 A kérdező kommentje:
Ugyan az van az MSI-ben is ALC1120
2018. febr. 20. 20:30
 29/34 A kérdező kommentje:
vagyis 1220 bocsi
2018. febr. 20. 20:33
 30/34 A kérdező kommentje:
Utánaolvastam kicsit. Lehet az MSI x370 Gaming Pro Carbon lesz a nyerő. Hangkártya annyira nem fontos, a jelenlegiben is Asus Xonar DX-et használok. Az marad egyenlőre.
2018. febr. 21. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!