Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7 7700K vagy AMD Ryzen...

I7 7700K vagy AMD Ryzen 1700X-et lenne érdemesebb venni hosszú távon streamre és játékra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gép fejlesztése előtt állok. A jelenlegi FX8350-est félkonfigomat szeretném lecserélni.

a 2 processzor nagyjából azonos árban van. De nem nagyon követtem mostanában a PC-s világot. Így teljesen le vagyok maradva. Melyik procit lenne érdemesebb megvenni? legalább 3-4 évre számolok. Tudom hogy a Ryzen remekül sikerült végre. És hogy a 7700K valamivel jobb teljesítménytz nyújt. Jelenleg, De hosszú távra nem tudom eldönteni melyik lehet jobb választás.

2018. febr. 19. 16:44
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
Nem jobb a 7700k semmiben, sőt. Ryzen.
2018. febr. 19. 16:56
 2/34 A kérdező kommentje:
Én is inkább Ryzen felé hajlok. Ugye ott van 8 mag 16 szál. míg a 7700K 4 magos. Ami jelenleg lehet hogy felesleges. De kitudja hogy a konzolos AMD jaguar 8 magos CPU-i-ra később mit fejlesztenek. Ezért vagyok kicsit bizonytalan. Mert ilyen kiélezett verseny nagyon rég nem volt. ÉS ha jön az új konzolgeneráció. nem tudom hogy CPU kihasználtságban mit eredményez. Jelenleg a jelenlegi procim is bőven elég. játékra Bár streamre + játékra kevés...
2018. febr. 19. 17:03
 3/34 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogyan szól bele a konzol ebbe... A PS4-ben lévő Jaguar magok sehol sincsenek teljesítményben.

De ha már pénzt költök valamira, akkor nyilván a jobb ár/érték arányút veszem meg és ez jelenleg a Ryzen.

2018. febr. 19. 17:07
 4/34 anonim ***** válasza:
49%
Játékra és stream-re jelenleg mondanám, hogy az intel jobb, mert az is, csak közben jött egy Meltdown és Spectre. Utóbbi szoftveres foltozása nem okoz különösebb teljesítménycsökkenést, de az előbbi befoltozása visszavetheti eléggé a teljesítményt. AMD-nél csak a Spectre állhat fenn elvileg, mint hiba de ők készültek erre. Meg hát, a játékok ma még megelégszenek a 4 maggal is, de holnap már lehet több kell nekik minél magasabb órajellel, ha lehet és minél kisebb gyártási technológiával az energiahatékonyság és gyorsaság érdekében. Az meg viszont a mostani Ryzen-eknek kedvez. Amúgy nem tudom megvan-e, de kijött már a Ryzen 5 2400G amiben Rx Vega 11 IGP van. 1030-at önmagában hozza az az IGP, mellette a proci összességében az előd teljesítményét is felül múlja valamivel (bench-ek szerint +10%). És akkor most számoljunk. Egy ilyen teljesítmény körül mozgó proci legalább 50 000Ft van, 1030 20 000Ft. Remélem érted mit akarok mondani.
2018. febr. 19. 17:09
 5/34 A kérdező kommentje:

Ugye a játékok nagy része elsődlegesen konzolra készül, Tudtommal. Aztán portolják PC-re. A játékok úgy vannak programozva. Hogy a konzol teljes erőforrását kihasználja. Itt jönnek számításba a konzolok.

És feltételezem hogy ez nagyban befolyásolja a PC-s teljesítményt is.

2018. febr. 19. 17:10
 6/34 A kérdező kommentje:

kiskeni:

Igen teljesen érthető.

De az hogy picivel erősebb a 7700K az annyira nem érdekel. későbbiekben érdekes inkább. az hogy 80 vagy 70FPS-em van játék alatt. Hu nagy dolog.

Szóval akkor egy elég jó IGP kerül bele. Ennek utánanézek még, Főleg hogy olyan alaplapot néztem ki mellé ami támogatja is az APU-kat. Bár nem elsődleges szempont nálam az integrált grafikus processzor.

2018. febr. 19. 17:15
 7/34 anonim ***** válasza:
Ryzen. A 8 mag kifejezetten előnyös, mivel így akár azt is megteheted, hogy teljesen szétválasztod a játékot, és a közvetítőprogramot CPU használat tekintetében. Továbbá a forrasztott kupak miatt itt nincs szükség delid-re, csak egy normális hűtőre, hogy közvetítés közben se visítson a gép. Arra viszont figyelj, hogy a Ryzen érzékeny a memóriák sebességére és időzítésére, így olyan modult igyekezz választani, ami legalább 2666MHz-re képes (előnyösebb a 2800-3000), és az időzítése nem rosszabb, mint CL16. Továbbá mindenképp 2 modult vásárolj, ne csak egyet, hogy működhessen a kétcsatornás mód.
2018. febr. 19. 17:15
 8/34 A kérdező kommentje:

Óhh. Szuper kis infókat tudok meg itt. Köszönöm szépen. :)

Én Kingston Fury modulokat terveztem bele. Hallottam hogy volt némi gond a kompatibilitással.

2X8GB-os modult terveztem bele. Az órajellel még annyira nem foglalkoztam. De akkor számításba fogom venni, és megfogadom a tanácsot.

Ment a zöld mindenkinek!

2018. febr. 19. 17:22
 9/34 anonim ***** válasza:

Mostmár többször is leírtátok, hogy erősebb a 7700k. Hogy lenne erősebb? Mi alapján? Az, hogy szarul skálázódó játékmotorok alatt 5fps-el több lesz vele, mert magasabb MHz ketyeg közel azonnos IPC-vel, attól miért lenne erősebb egy 4/8-as proci egy 8/16-ossal szemben?

Egy ligában sincsenek. Nézzetek már körül, hogy a Ryzen előtt mennyibe voltak a 8/16-os procik...

Bőven 300k felett volt egy 6900k... és most itt töprengtek ezen. :D

2018. febr. 19. 17:25
 10/34 TuskóFőtörzs válasza:

Enniyre egyszerűen. :D Az AMD Annyit ért el (aminek örülök), hogy az Intel lejjebb vitte az árait.

[link]

Itt vannak a számok. Több száz gépen futtatott tesztek eredménye.

2018. febr. 19. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!