I7 7700K vagy AMD Ryzen 1700X-et lenne érdemesebb venni hosszú távon streamre és játékra?
Sziasztok!
Gép fejlesztése előtt állok. A jelenlegi FX8350-est félkonfigomat szeretném lecserélni.
a 2 processzor nagyjából azonos árban van. De nem nagyon követtem mostanában a PC-s világot. Így teljesen le vagyok maradva. Melyik procit lenne érdemesebb megvenni? legalább 3-4 évre számolok. Tudom hogy a Ryzen remekül sikerült végre. És hogy a 7700K valamivel jobb teljesítménytz nyújt. Jelenleg, De hosszú távra nem tudom eldönteni melyik lehet jobb választás.
Nem tudom, hogyan szól bele a konzol ebbe... A PS4-ben lévő Jaguar magok sehol sincsenek teljesítményben.
De ha már pénzt költök valamira, akkor nyilván a jobb ár/érték arányút veszem meg és ez jelenleg a Ryzen.
Ugye a játékok nagy része elsődlegesen konzolra készül, Tudtommal. Aztán portolják PC-re. A játékok úgy vannak programozva. Hogy a konzol teljes erőforrását kihasználja. Itt jönnek számításba a konzolok.
És feltételezem hogy ez nagyban befolyásolja a PC-s teljesítményt is.
kiskeni:
Igen teljesen érthető.
De az hogy picivel erősebb a 7700K az annyira nem érdekel. későbbiekben érdekes inkább. az hogy 80 vagy 70FPS-em van játék alatt. Hu nagy dolog.
Szóval akkor egy elég jó IGP kerül bele. Ennek utánanézek még, Főleg hogy olyan alaplapot néztem ki mellé ami támogatja is az APU-kat. Bár nem elsődleges szempont nálam az integrált grafikus processzor.
Óhh. Szuper kis infókat tudok meg itt. Köszönöm szépen. :)
Én Kingston Fury modulokat terveztem bele. Hallottam hogy volt némi gond a kompatibilitással.
2X8GB-os modult terveztem bele. Az órajellel még annyira nem foglalkoztam. De akkor számításba fogom venni, és megfogadom a tanácsot.
Ment a zöld mindenkinek!
Mostmár többször is leírtátok, hogy erősebb a 7700k. Hogy lenne erősebb? Mi alapján? Az, hogy szarul skálázódó játékmotorok alatt 5fps-el több lesz vele, mert magasabb MHz ketyeg közel azonnos IPC-vel, attól miért lenne erősebb egy 4/8-as proci egy 8/16-ossal szemben?
Egy ligában sincsenek. Nézzetek már körül, hogy a Ryzen előtt mennyibe voltak a 8/16-os procik...
Bőven 300k felett volt egy 6900k... és most itt töprengtek ezen. :D
Enniyre egyszerűen. :D Az AMD Annyit ért el (aminek örülök), hogy az Intel lejjebb vitte az árait.
Itt vannak a számok. Több száz gépen futtatott tesztek eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!