Mivel bővítsem a laptopom, hogy gyorsabb legyen a Windows?
Segítséget szeretnék kérni!
Adott a laptopom, Windows 10-el:
Ezen sajnos elég lassú a Win10 és ezen szeretnék kicsit változtatni.
Most a kérdésem a következő:
HDD-t cserélnék SSD-re, de sajnos nem tudom milyen kellene bele. Sosem volt még SSD-m. 128, vagy 256Gb lenne.
Másik része, pedig a RAM. 8, vagy 16Gb? Játszani nem játszom, arra ott a konzol. Elég a Windowsnak és a programoknak 8Gb, vagy nagyon ajánlott a. 16?
Erre gondoltam:
Válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
SSD-ből elég a kisebbik, mert arról csak a rendszert akarod betölteni. Adattárolásra HDD ajánlott.
A RAM-ból elég a 8GB, nekem is elég, sőt, én még játszok is vele. 16GB luxus volna "csak" gépezésre (vagyis akármire a játékon kívül), kivéve ha 3D-s modelleket szeretnél gyártani, arra ajánlottabb 16GB.
További szép napot, remélem segítettem.
Köszönöm szépen! Igen segítettél. Azt kell valahogy még megoldani, hogy valóban minden adatom HDD-n legyen. Most vagy egy sima külső HDD lesz, vagy úgy tudom, lehet beépíteni a lemezmeghajtó helyére is.
SSD-nél mire figyeljek? Ha jól láttam több típus van. Ebbe Sata3 megy, vagy csak a 2? Illetve kell-e hozzá valami extra? Kábel, átalakító, keret, stb, vagy elég ha hazahozom az SSD-t és simán betudom tenni a HDD helyére?
Nem értek a laptopokhoz, de
8 gb ram még gamer gépnél is elég (az esetek többségében)
Ssd ilyenre nagyon jó vétel.
Vagy a hdd helyére teszed, igy érdemes nagyobbat venni, de az nem olcsó sajnos, vagy úgy tudom és ezért írtam hogy nem értek a laptopokhoz a dvd olvasó helyére általában be tudod tenni, ha van benne.
Vagyis akkor ha veszek sata3-at akkor menni fog mindenképp, max legrosszabb esetlen sata2 sebességgel, igaz?
Másik, akkor ami tényleg elválaszt, hogy elég akkor csak az SSD, és simán megy a HDD helyére, nem kell keret, vagy más hozzá?
Illetve ugye 2,5 colos kell nekem, igaz?
Köszönöm, meglett az SSD! Így azért már használható a Windows :)
Mindenkinek köszönöm a segítséget! A HDD kapott egy USB3-ás házat! Később lehet beépíteni az optikai meghajtó helyére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!