Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD-re telepítettem a Wind...

SSD-re telepítettem a Wind 10-et, hogy gyorsabban bootoljon a rendszer, de nem sokkal lett gyorsabb. Mit csináltam rosszul?

Figyelt kérdés

HDD-ről kb. 15-20 mp, most SSD-ről 10-15 mp.

Egyik barátomnak is SSD-n van, de neki kb. 4-6 mp alatt feláll a Windows.

Pendrive-ról bootoltam be a telepítőt, csak 2 partíciót hoztam létre: 0.SSD 1.HDD

Az SSD-re telepítettem Win-t. Telepítés után megcsináltam pár "dolgot", amivel kicsivel növelhetem az SSD élettartamát, pl. a letöltések mappát, TEMP mappát(és még pár alap mappát) átraktam HDD-re. A legtöbb programot is (amiket nem használok sűrűn) HDD-re raktam.

A SSD 120Gb-os Kingston.

Szerintetek mit lehet tenni, hogy gyorsabban bootoljon?

2017. aug. 31. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

Én nem variáltam volna bele, max az indexelést kapcsoltam volna ki. Ezt is keresgélheti induláskor.

De a bootnál nem mindegy, hogy hány opciót kell végignéznie, az öntesztet milyen gyorsan hajtja végre a BIOS, milyen gyorsan pörög fel, és szolgáltat magáról adatokat a másik HDD, optika, SATA, vagy SATA3, ezek mind befolyásolják.

2017. aug. 31. 11:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Felesleges temp mappát és egyéb dolgokat hdd-re rakni. Gyakorlatilag az ssd-t lehet ugyanúgy használni mint egy hdd-t. (kivéve felesleges tárolásra). Nem az ssd- memóriája fog tönkremenni, inkább a vezérlő adja be a kulcsot hamarabb. Az olyan programokat, amiket a win induláskor betölt (mondjuk valamilyen "külső" tűzfal, vírusírtó egyebek) szintén ssd-re kerülhetnek. Nagy tévhit, (főleg az újabb ssd-k miatt is), hogy "kesztyűs" kézzel kell vele bánni.

A másik, meg rengeteg olyan dolog van, amit a win alapból betölt, de nem használja senki. A google-n rákeresve rengeteg oldal van, amely útmutatót ad a win10 optimalizációjához.

2017. aug. 31. 12:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm.
2017. aug. 31. 20:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Szörnyű az a 4-5 másodperc várakozás. Én tuti felkötném magam.
2017. szept. 1. 08:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Samsung 850 EVO boot idő volt a gépemen kb 18-20sec. Pár napja cseréltem le egy Samsung 960 EVO-ra a mi bődület gyors, ezzel kb 8-10 sec. Meglesném milyen SSD-je van a barátodnak azzal a 4 másodperces bootolással. Egy jobb SSD (850 evo, Kingston UV400 stb) átlagban 15-20 másodperc alatt bootol be, ez normális. továbbá függ hogy AMD vagy intel (nekem a Ryen proci pár másodpercel gyorsabb, mit az intel volt fél éve) alaplaptól, és Bios verziótol is.
2017. szept. 1. 13:00
 6/6 anonim válasza:
MBR vagy UEFI a partíciós sémád? EFI gyorsabb
2017. szept. 2. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!