SSD-re telepítettem a Wind 10-et, hogy gyorsabban bootoljon a rendszer, de nem sokkal lett gyorsabb. Mit csináltam rosszul?
HDD-ről kb. 15-20 mp, most SSD-ről 10-15 mp.
Egyik barátomnak is SSD-n van, de neki kb. 4-6 mp alatt feláll a Windows.
Pendrive-ról bootoltam be a telepítőt, csak 2 partíciót hoztam létre: 0.SSD 1.HDD
Az SSD-re telepítettem Win-t. Telepítés után megcsináltam pár "dolgot", amivel kicsivel növelhetem az SSD élettartamát, pl. a letöltések mappát, TEMP mappát(és még pár alap mappát) átraktam HDD-re. A legtöbb programot is (amiket nem használok sűrűn) HDD-re raktam.
A SSD 120Gb-os Kingston.
Szerintetek mit lehet tenni, hogy gyorsabban bootoljon?
Én nem variáltam volna bele, max az indexelést kapcsoltam volna ki. Ezt is keresgélheti induláskor.
De a bootnál nem mindegy, hogy hány opciót kell végignéznie, az öntesztet milyen gyorsan hajtja végre a BIOS, milyen gyorsan pörög fel, és szolgáltat magáról adatokat a másik HDD, optika, SATA, vagy SATA3, ezek mind befolyásolják.
Felesleges temp mappát és egyéb dolgokat hdd-re rakni. Gyakorlatilag az ssd-t lehet ugyanúgy használni mint egy hdd-t. (kivéve felesleges tárolásra). Nem az ssd- memóriája fog tönkremenni, inkább a vezérlő adja be a kulcsot hamarabb. Az olyan programokat, amiket a win induláskor betölt (mondjuk valamilyen "külső" tűzfal, vírusírtó egyebek) szintén ssd-re kerülhetnek. Nagy tévhit, (főleg az újabb ssd-k miatt is), hogy "kesztyűs" kézzel kell vele bánni.
A másik, meg rengeteg olyan dolog van, amit a win alapból betölt, de nem használja senki. A google-n rákeresve rengeteg oldal van, amely útmutatót ad a win10 optimalizációjához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!