Egy SSD-ről mennyivel gyorsabban töltene be a windows mint egy HDD-ről? És mennyire lenne gyorsabb a rendszer?
Röviden: Sokkal!
__
Egy régi gépbe raktam ideiglenesen egyet, újratelepítés nélkül, ugyan azt a rendszert használtam róla. Kb 3 perccel a gomb megnyomása után volt teljesen használható, SSD-vel 30 másodperc max...
A hdd-n lévő adat töredezik, ezért folyamatosan lassul az adatok elérése ha nem tartod karban, SSD-nél nincs ilyen. Egy átlagos fogyasztói SSD ~5x gyorsabb egy HDD-nél nagy file olvasás esetén, és akár 50x gyorsabb kis fileok esetén. Bootolási idő 4-10 másodperc között van általában ssd-vel, HDD-vel fél - 1 perc az átlag, szerintem.
Illetve ugye a fontosabb programok is gyorsabban töltenének be, böngészés is zökkenőmentesebb ha SSD-n van, mivel az gyakran hoz létre és olvas ideiglenes fileokat.
Ilyeneket mértem. Papíron már nem tudom mennyit ígértek az SSD-re, de nekem bővel elég (az írási sebesség is).
Hú, ha ez ennyire jó, akkor veszek én is, köszi a tapasztalatokat.
(Phasskione, fél perce a neveden röhögök :D)
Kiegészítésképpen: Csak, hogy nehogy az legyen, hogy tök régi winyóval van összehasonlítva... 1 terrás wd green: [link]
+Ha nem 1000 MB-al csinálom, hanem 50-el, ott már 200 felett van az olvasás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!