Milyen videókártyát tudok venni a gépbe?
Igaza van az elsőnek. 250W teljesítményű táp az manapság már rendkívül gyengének minősül.
Mai szimpla irodai gépekbe is minimum egy 350W-os minőségi ajánlott.
Egyébként alapjáraton a csatlakozó (PCI-E x16) maximum 75W-ot támogat. nVidiának az egyik legerősebb kártyája, melynek csak pusztán 75W kell, az a 1050, 1050 Ti.
Amelyik videókártyán plusz csatlakozó található (6 vagy 8 tű), annak kell több mint 75W, így azt az áramot külön a táp vezeti neki 12V ágon.
Lásd: [link]
"Azért irtam,hogy gyári Fujitsu."
Talán ha pontosabb adatokkal szolgálnál, mi is kitudnánk szolgálni téged.
Amint írtam, a 1050 szériához nem szükséges semmi plussz áramforrás, feltudja venni mind a 75Wattot a csatlakozóból.
A 250W-ból kiindulva, tuti nem egy minőségi táp, sőt a jövőre gondolva 6-8 tűs csatlakozó sincs a videókártyák számára. Azért írom, hogy a jövőre gondolva, hisz egy minőségi táp akár 10-15 évig is kiszolgálja gazdáját.
A tápegység információit nem tudod szoftveresen lekérni, csak és kizárólag fizikailag tudod csekkolni. Szedd le a ház oldalát, és olvasd le az adatokat róla. Leginkább maga a márka, azon belül pedig a széria a fontos, és hogy 12V ágon mennyit tud leadni.
Fujitsu S26113-E611-V70-01
250w amit le ad maximális az pedig 280w
+12v1 15A (17A 20sec)
+12v2 15A (17A 20sec) ennyi infót láttam rajta. A többi kinai szó szerint.
Akkor elméletileg maximum 180W-ot tud leadni 12V ágon, de jó az szerintem 150W-nak is.
75W-ot vesz fel a 1050, mellé a procid ~85W-ot.
Az 160W. Minimum egy minőségi 400W-os tápegység fog kelleni.
A jelenlegi kártyád 30W-ot sem fogyaszt.
Egy megbízhatatlan táp viheti az egész gépet magával ha bekrepál.
Egy ilyen ajánlott minimum: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!